Andušić, Ivanović i Kaba iznenađenja za Evrokup

ULEB Eurocup 28. nov. 20209:36 > 9:38
Podeli:
Privatna arhiva

Zvanični sajt Evrokupa objavio je prvu postavu najvećih iznenađenja Evrokupa kada su igrači u pitanju. Na listi prvo mesto zauzima Danilo Anđušić, a u petorci su Nikola Ivanović i Alfa Kaba.

Ekipa francuskog Burga, koja je u grupi sa Partizanom, imala je mnogo problema sa koronavirusom na početku sezone, ali je uspela da se izbori sa pomenutim problemom, a zatim i sa rivalima na parketu, pa Burg trenutno ima skor od 3-2 i realne izglede da se probije u TOP 16 fazu.

Najveće iznenađenje ne samo u ekipi Burga, nego i dosadašnjeg takmičenja u Evrokupu je Danilo Anđušić koji je u proseku ubacivao 17 poena, uz 2,6 asistencije i 2,8 skoka po utakmici. Na sajtu Evrokupa se navodi da se od Anđušića očekuju još bolje partije u periodu koji sledi.

Na drugom mestu prijatnih iznenađenja se nalazi Geri Braun, jedan od najboljih igrača Trenta koji je dugo čuvao oreol nepobedivosti u Evrokupu. Sjajni Amerikanac je u dosadašnjem delu sezone beležio 15,6 poena uz 4,1 asistenciju po meču.

Nikola Ivanović je na trećem mestu, mada je objektivno veliko pitanje da li partije Nikole Ivanovića, kao i partije Danila Anđušića, mogu da se svrstaju u grupu iznenađenja, ali…

Na sajtu Evrokupa se navodi da je Budućnost ostvarila skor od 4-3, da za sada sigurnim koracima ide ka TOP 16 fazi, a da je centralna figura Nikola Ivanović sa 18 poena i 3,9 asistencija po meču.

Na koti četiri je Alfa Kaba, svojevremeno igrač Mege. Stameni centar brani boje Nantera. Klub iz Francuske ima skor od 3-4, bori se za mesto u TOP 16, a Kaba u proseku ubacuje 16,7 poena uz 10 skokova po meču. Na sajtu Evrokupa postavljaju pitanje – kakav bi učinak bio kada Kaba ne bi imao problema sa realizacijom slobodnih bacanja (14-28).

Petorku iznenađenja, kompletirao je Asem Marei, momak koji je jedan od lidera u sastavu Metroplitena, koji uoči duela sa Mornarom 9. decembra u Baru i Budućnosti 11. decembra u Podgorici ima skor 5-2.

Podsećanja radi, Budućnost ima 4-3, a Mornar 3-4. Marei je u dosadašnjem delu sezone, za ekipu koju vodi Jure Zdovc, postizao 12,2 poena uz 6,8 skokova po utakmici.