Alimpijević za SK: Sezona istorijska u nekoliko pravaca

ULEB Eurocup 30. mar 202213:25 > 13:324 komentara
Podeli:
Dušan Alimpijević
ActionPlus11944527 via Guliver

Srpski trener Dušan Alimpijević ponosan je na uspehe koje beleži njegova Bursa, a u razgovoru za Sport Klub otkrio je zbog čega je ova sezona istorijska u više pravaca.

Bursa je sa skorom 8-9 obezbedila plasman u plej-of Evrokupa već pred duel poslednjeg kola sa ekipom Budućnosti.

„Ova sezona je istorijska u nekoliko pravaca. Za nas je istorijski uspeh plasman u Top 16 Evrokupa. Ne samo da smo se plasirali, nego smo izbegli i osmo mesto. Verovatno ćemo završiti na šestom… Za klub koji tek drugu godinu igra evropsko takmičenje plasman u plej-of je veliki uspeh“, rekao je Alimpijević.

Povezane vesti

Srpski stručnjak ponosi se uspesima ostvarenim i van terena.

„U ovoj godini klubu je najvažnija bila stabilnost i podizanje u organizacionom smislu. Napravili smo i finansijski jedan od najboljih poslova u celoj ligi. Ovo sve ostalo je došlo kao nagrada više“.

Kada je o turskom prvenstvu reč, Bursa je, sa dva meča manje, na desetoj poziciji i nije daleko od plej-ofa.

„U toku je i domaće prvenstvo u kome imamo dve utakmice zaostatka. Imamo dobar raspored do kraja, otvorene su nam šanse za plej-of. Bio bi to dobar iskorak za klub i grad. Moram da kažem da se tolika euforija stvorila da su se navijači vratili u halu, da je postala neka vrsta navike da se karte raspordaju. Fantastična je atmosfera“, zaključio je Alimpijević.

Komentari

Vaš komentar