Barović pred Promiteas: Borićemo se sa Ridom, ili bez njega

Podeli:
KK Budućnost Voli

Izabranici Aleksandra Džikića, košarkaši Budućnosti, od početka priprema, pa tokom sezone, vode veliku borbu sa povredama, problemima, sastavom tima, ali se ne predaju, naprotiv.

Šampion Crne Gore, uprkos tome, što je tokom priprema, malo po malo ostajao bez bitnih igrača iz sastava tima, pobedio je SC Derbi u minulom kolu ABA lige sa 78:70, bez Danila Nikolića, Igora Drobnjaka, Petra Popovića, Džejkoba Vajlija i Vilija Rida, pa trenutno ima skor od 7-3 u ABA ligi, odnosno 4-1 u Evrokupu.

Na žalost stručnog štaba, navijača i igrača, vremena za odmor nema, jer Budućnost već 8. decembra gostuje ekipi Promiteasa u šestom kolu Evrokupa, a jedina dilema je da li će veoma istrošena grupa momaka, biti jača za Vilija Rida, ili ne?

ABA/Dragana Stjepanović

“Ostvarili smo jako važnu pobedu protiv veoma kvalitetne i zahtevne ekipe SC Derbija. Posle pauze zbog reprezentativnih obaveza, sa osam igrača u rosteru, uspeli smo da odigramo na visokom nivou u oba pravca, bili smo naročito dobri u odbrani, jer naš rival poseduje veliki ofanzivni potencijal. Ostvarili smo dragocenu pobedu, treba nam vremena za odmor, ali ga nema, jer nas vrlo brzo očekuje gostovanje Promiteasu u Evrokupu”, naglasio je Filip Barović pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Sitacija na treninzima je blago rečeno čudna, jer ne možemo da treniramo pet na pet, ali to kompenzujemo dobrom atmosferom i pozitivnom energijom. Nadamo se da će Vili Rid moći da nam pomogne u Grčkoj, ali jasno je da treba biti oprezan sa njegovim povratkom na parket. U ovom momentu, mogu da obećam borbu do poslednjih atoma snage, sa ciljem da stignemo do još jedne pobede. Ekipa je mala, ali odabrana. Pokazala je da je kadra za velika dela. Ponavljam, borićemo se, to je jedino što možemo da obećamo”.

Utakmica između Promiteasa i Budućnosti, na programu je 8. decembra, sa početkom u 18 časova i 30 minuta, a sve utakmice Evrokupa i Evrolige, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar