Brejk Gran Kanarije u Parizu, blizu je polufinala

ULEB Eurocup 23. mar. 202122:07 > 22:10
Podeli:
KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Gran Kanarije pobedili su Metropoliten u Parizu 84:74, pa sada imaju priliku da na svom terenu, 26. marta izbore plasman u polufinale drugog po rangu evropskog takmičenja.

Najefikasniji u sastavu Gran Kanarije, bili su Šon Kilpatrik sa 17, Havijer Beiran sa 15, Metju Kostelo i Ej Džej Slouzer sa po 11 i Tomas Dimša sa 10 poena. Kod Metropolitena, raspoloženi za igru u napadu, bili su David Mišeno sa 15, Vitalis Šikoko sa 13, Tomer Ginet sa 12 i Bastijan Pino sa 11 poena.

Košarkaši Gran Kanarije su u Parizu, tokom prvog poluvremena, kontrolisali dešavanja na parketu. Odbrana je bila na željenom nivou, a ekipa iz Španije je uspela da nametne igru sa mnogo tranzicije, pa je na kraju prvog poluvremena vodila sa 43:37.

Jure Zdovc i njegovi izabranici, košarkaši Metropolitena, mogli su da bude i donekle zadovoljni, jer je Gran Kanarija u jednom trenutku vodila sa 36:26. Raspoloženi za igru u napadu, bili su Šon Kilpatrik sa 10, odnosno Tomas Dimša, Metju Kostelo i Havijer Beiran sa po sedam poena. Kod tima iz Pariza, bolji od ostalih bili su Vitalis Šikoko sa 12 i David Mišeno sa 10 poena.

U nastavku meča, Gran Kanarija je bila bolji rival, pa je u završnici treće deonice vodila sa 54:42. Metropoliten je nastojao da uspostavi rezultatsku ravnotežu, da uvede meč u neizvesnu završnicu. Uoči poslednje četvrtine, Gran Kanarija je vodila sa 64:54.

Delovalo je da je pitanje pobednika rešeno, ali se ekipe koju vodi sa uspehom Jure Zdovc nije složila sa takvim epilogom, pa je početkom završnog kvartala, smanjila na 63:66. Gran Kanarija je mini serijom od 5:0 odbila ovaj nalet, a zatim je usledila serija grešaka i promašaja na obe strane.

Prva se probudila ekipa iz Španije, koja je u režiji Ej Džej Sloutera pobegla na 75:65 na nešto više od tri minuta pre kraja. Pokazalo se da je to bilo dovoljno da Gran Kanarija stigne do brejka, do zlata vredne pobede u nastojanju da stigne do polufinala.

U do sada odigranim utakmicama, Uniks je na svom parketu pobedio Lokomotivu sa 94:88, a Budućnost kao gost Monako sa 77:76.

Komentari

Vaš komentar