Budućnost iz Ulma u TOP 16, pomogla Mornaru

ULEB Eurocup 8. dec 202021:583 komentara
Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti uspeli su posle Crvene zvezde u ABA ligi, da na pleća obore Ulm u Nemačkoj i obezbede mesto u TOP 16 fazu Evrokupa. Izabranici Petra Mijovića su slavili sa 77:73, a ujedno su pomogli i Mornaru iz Bara.

Prevagu na tasu Budućnosti, doneli su Melvin Edžim sa 20, Nikola Ivanović sa 17, Džastin Kobs sa 11, Danilo Nikolić sa devet poena. Kod Ulma, raspoloženi za igru u napadu, bili su Dilan Osetkovski sa 17, Demitrijus Koger sa 15 i Troj Kupein sa 11 poena.

Budućnost sada ima skor 5-3, a do kraja prve faze igra protiv Metropolitena 11. decembra i Mornara 16. decembra. Ulm ima skor od 3-5, a Mornar 3-4. Ukoliko Barani pobede Metropoliten u meču koji je na programu u sredu 10. decembra bili bi jako blizu TOP 16 faze, jer Ulm u poslednjem kolu gostuje Unikahi.

Podsećanja radi, Ulm je bolji u međusobnom skoru, pa će Barani ukoliko žele, a žele da se pridruže ekipi Budućnosti u drugoj fazi, morati da imaju pobedu više u odnosu na ekipu iz Nemačke.
Prvo poluvreme je bilo čudno, blago rečeno. Ulm je sjajno počeo meč. Izabranici Jake Lakoviča su nametnuli igru sa mnogo tranzicije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Dilan Osetkovski, Troj Kupein i Demitrijus Koger, pa je posle prve deonice na semaforu pisalo 24:12.

Na osnovu viđenog u ovom periodu igre, delovalo je da Budućnost posle pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu, ogromne energije koja je utrošena na putu ka cilju, nema snage da se odupre izuzetno raspoloženom Ulmu.

Međutim, posle mini odmora, na parketu se priča promenila iz korena. Melvin Edžim, Nikola Ivanović i Suad Šehović su pokrenuli šampiona Crne Gore, odbrana je bila na željenom nivou, pa su izabranici Petra Mijovića prvo poluvreme dobili sa 37:35. Edžim je ubacio 15, Ivanović 10, a Šehović šest poena. S druge strane, Osetkovski je ubacio devet, Kupein sedam, a Koger šest poena.
Treći kvartal je doneo rovovski rat na parketu. Igralo se po principu poen za poen. U samoj završnici ovog perioda igre, Budućnost je serijom 7:0 pobegla na 55:49 uoči poslednjeg kvartala. Pomenutu seriju su uz dobru odbranu, režirali Vili Rid, Džastin Kobs i Nikola Ivanović.

U tom trenutku, Budućnost je samo deset minuta delilo od pobede, od plasmana u TOP 16 fazu Evrokupa, ali je bilo jasno da se Ulm neće predati jer je za izabranike Jake Lakoviča meč bio od vitalnog značaja kako bi ostali u trci za plasman u narednu fazu Evrokupa.

Usledio je rat nerava. Trojke su pogađali igrači Ulma, ali su istom merom uzvraćali i izabranici Petra Mijovića, pa su na nešto više od tri minuta pre kraja posle trojke Danila Nikolića vodili sa 70:63. Bilo je to dovoljno da meč mirno privedu kraju, da uzdignutih ruku napuste parket.

Sada sledi povratak u Podgoricu, zatim duel sa Metropolitenom 11. decembra, a iluzorno je trošiti reči o tome kakva će biti atmosfera na putu ka glavnom gradu Crne Gore posle pobeda na Zvezdom i Ulmom, posle plasmana u TOP 16 fazu drugog po rangu evropskog takmičenja.

Komentari

Vaš komentar