Budućnost odbranom „ukrotila“ lavove iz Londona

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnost najavili su pre meča sa ekipom Londona da će odbrana biti ključ uspeha. Najavili su da će odbranom nastojati da ukrote popularne „lavove“. Uspeli su u tome, slavili su u 13. kolu Evrokupa sa 78:68 (13:7, 24:19, 17:18, 24:24), pa trenutno imaju skor 8-5, a London 5-8.

Prevagu na tasu Podgoričanima su doneli Grin sa 16, Bel-Hajns sa 14 i Rejnolds sa 11 poena, na drugoj strani Britanci su imali najefikasnijeg igrača meča, Dekera sa 27 poena, ali im to nije mnogo pomoglo.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Budućnost je izgledala odlično tokom prve deonice, kada je odbrana u pitanju. Šampion Crne Gore, primio je svega sedam poena, od čega pet sa linije za slobodna bacanja, ali je škripalo u napadu. Podgoričani su promašili četiri trojke iz otvorenih pozicija, tri zicera, pet slobodnih bacanja, ali su na kraju ovog perioda igre vodili sa 13:7.

Šampion Crne Gore je održavao stepen agresicnosti u odbrani, vodio je sa 37:23, ali je Sem Deker, trojkom sa zvukom sirene uspeo da dovede London do minus 11 na kraju prvog poluvremena. Deker je postigao 14 poena. Kod Budućnosti, Kamerun Rejlonds i Tre Bel Hejns su postigli po osam, Alfa Kaba i Erik Grin po šest poena.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

U nastavku meča, London je nastojao da stigne do egala, a Budućnost do prednosti koja će garantovati mirnu završnicu meča. London je pretio, ali je šampion Crne Gore, trojkama u režiji Tre Bel Hejnsa i Marka Jagodića Kuridže, imala kapital od deset poena uoči poslednjeg kvartala – 54:44.

Sredinom poslednje deonice Budućnost je stekla prednost od 13 poena – 66:53, a stečeni kapital, Podgoričani su ljubomorno čuvali do kraja meča.

KK Budućnost Voli

Budućnost se odmah okreće duelu sa ekipom FMP Železnika, koji je na programu 4. februara, a četiri dana kasnije, izabranike Vladimira Jovanovića očekuje novo iskušenje u Evrokupa, protiv Pariza u Parizu.

Komentari

Vaš komentar