Derbi Lazarevca – Alimpijević protiv Birče (SK2, 18.00)

Dušan Alimpijević
Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

U sredu je na programu meč Evrokupa između Burse i Kluža, a meč koji ćete na Sport Klubu 2 gledati od 18 časova ima jedan interesantan prizvuk koji se tiče gradića pored Beograda.

Naime dva bitna aktera ovog duela su iz Lazarevca. Radi se o treneru Burse Dušanu Alimpijeviću koji posle finala Evrokupa uživa u sjajnim rezultatima i u novoj sezoni. Bursa je odlična u Evrokupu, ima skor 3-2, dok je u turskoj ligi imala neke bitne pobede i sa skorom 5-2 nalazi se na četvrtom mestu. Nedavno je Alimpijević produžio ugovor sa Bursom do 2025. i sigurno je da sa nestrpljenjem svi u klubu očekuju još jedan meč u kom će imati veliku podršku navijača.

xAncaxTepeix via Guliver image

Sa druge strane Bursi će se suprotstaviti novajlija u Evrokupu, ekipa rumunskog Kluža. Najbolji u svojoj zemlji, ovaj klub je želeo da se oproba u Evrokupu, a posle pet utakmica deluje da bi ekipa mogla da konkuriše za plej-of. Kluž ima skor 2-3, a Stefan Birčević je prilično važan u igri ove ekipe. Srpski olimpijac beleži 11 poena u proseku i spreman je da odigra dobar meč u Bursi koju dobro poznaje jer je igrao nekoliko utakmica za taj tim i za trenera Alimpijevića 2021. godine.

Lazarevac nije grad poznat po velikim košarkaškim imenima i zato bi baš večerašnji duel mogao da bude zanimljiv jer će jedan uspešan trener i sa druge strane bivši reprezentativac igrati istu utakmicu.

Komentari

Vaš komentar