Đorđević: Pametno na Uniks; Mitrović: Odbrana je ključ

ULEB Eurocup 8. apr 202118:36 > 18:48
Aleksandar Đorđević
AP Photo/Olivier Matthys

Košarkaši Virtusa i Monaka, imaće u petak 9. aprila prve meč lopte za plasman u finale Evrokupa. Uniks i Virtus će odmeriti snage sa početkom u 18 časova, a dva sata kasnije na parket će izaći Gran Kanarija i Monako. Utakmice možete da pratite na Sport Klubu 3.

Trener Uniksa, Dimitris Priftis, kao i trener Gran Kanarije, Porfi Fisak, su najavili borbu do poslednjih atoma snage, sa uverenjem da će uspeti da se vrate u Bolonju, odnosno Monte Karlo, ali ostaje da se vidi kakva će biti reakcija izabranika Aleksandra Đorđevića i Zvezdana Mitrovića.

Očekujem izuzetno zahtevnu utakmicu, pre svega u fizičkom smislu. Jasno je da će igrači Uniksa igrati sa mnogo agresivnosti, da će insistirati na duelima, kako bi iskoristili sjajne atletske predispozicije. Međutim, pokazali smo da imamo rešenje za igru rivala u prvom meču. U Kazanju, moramo da odgovorimo na agresivnosti i čvrstinu rivala, ali istovremeno, moramo da odigramo pametno u oba pravca. Uniks je sada pod velikim pritiskom, a takvu situaciju ćemo nastojati da iskoristimo. Očekujem od momaka da odigraju odgovorno, disciplinovano i pametno. U tom slučaju, verujem da imamo realne izglede da već posle drugog meča stignemo do finala“, naglasio je Aleksandar Đorđević.

Euroleague Basketball via Getty Images

Zvezdan Mitrović sigurno neće menjati pobedničku taktiku, koja mu je donela velike uspehe u Evrokupu. Monako će Gran Kanariju u Španiji, napasti jakom odbranom.

Odbranili smo domaći teren, imamo prednost, imamo dve meč lopte za plasman u veliko finale. Gran Kanarija je pod velikim pritiskom u meču koji sledi. Nastojaćemo to da iskoristimo. Ključ uspeha je odbrana, koju moramo da odigramo na vrhunskom nivou, a posle trijumfa u prvom meču, imamo mogućnost da odigramo znatno rasterećenije u napadu. Očekujem još jednu veliku borbu, a nadam se kao i svi u timu, da možemo da stignemo do pobede“, rekao je Zvezdan Mitrović.

Budite uz Sport Klub 3, jer vas očekuju dve sjajne košarkaške utakmice. Da li će polufinalne serije biti završene u petak 9. aprila, ili ćemo gledati majstorice ostaje da se vidi.

Komentari

Vaš komentar