Dušan Alimpijević i Bursa u finalu, pala je i Andora!

ULEB Eurocup 3. maj. 202221:46 > 22:1917 komentara
Podeli:
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici Dušana Alimpijevića, košarkaši Burse, uspeli su posle Partizana i Cedevita Olimpije, da kao gosti pobede i Andoru sa 85:68, pa će u finalu Evrokupa igrati sa boljim iz duela između Valensije i Virtusa.

Najefikasniji u sastavu Burse, bili su Endrju Endrjus sa 20, Onuralp Bitim sa 18, Derek Nidam sa 13, David Dudžinski sa 12 i Keverijus Hejs sa 11 poena. Kod Andore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Oriol Pauli sa 16, David Jelinek sa 11 i Klevin Hana i Dru Kraford sa po devet poena.

Andora je bolje otvorila meč. Vodila je tokom prve deonice sa 20:11, ali je Bursa uspela da se vrati u meč, dobila je prvu deonicu sa 22:20. Usledio je rat nerava, velika borba za svaku loptu i pedalj terena, a na poluvremenu, Bursa je vodila sa 38:34.

Derek Nidam
Eurocupbasketball.com

Prevagu na tasu Burse, doneli su Endrju Endrjus sa 13, Onuralp Bitim sa devet i Derek Nidam sa pet poena. Kod Andore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Oriol Pauli sa 13, David Jelinek sa šest i Dru Kraford sa pet poena.

U nastavku meča, Bursa je umešno kaznila seriju promašaja igača Andore iz više nego izglednih pozicija, pa je pobegla na 57:40, a Andora nastojala da stigne do egala i preokreta. Uoči poslednjeg kvartala izabranici Dušana Alimpijevića vodili su sa 63:56.

sofascore

U poslednjem kvartalu, Bursa je ponovo pobegla na 75:58. Delovalo je da sigurnim koracima ide ka finalu. Tako je i bilo. Andora je nastojala da stigne do egala induvidualnim akcijama, šutem za tri poena, ali je odbrana Burse umešno odbijala nalete, utišala publiku u Andori i okrenula se borbi za trofej, borbi za plasman u Evroligu.

U drugom polufinalnom meču, snage će 4. maja sa početkom u 20 časova i 30 minuta, uz prenos na Sport Klubu, odmeriti Valensija i Virtus.

Komentari

Vaš komentar