Edžim: Rezultati su sjajni, a možemo mnogo više

Košarka 9. dec. 202015:37 > 15:45
Podeli:
KK Budućnost

Košarkaši Budućnosti ostvarili su sjajne rezultate u dosadašnjem delu sezone. U ABA ligi nisu osetili gorčinu poraza, imaju skor 6-0. U Evrokupu su obezbedili plasman u TOP 16 fazu, a ostala su im još dva meča protiv Metropolitena i Mornara.

Ostvareno dobija na težini ako se naglasi da je Budućnost pre nešto više od mesec dana imala velikih problema sa koronavirusom, da je gotovo kompletna ekipa bila u izolaciji, a da je zatim direktno iz izolacije izašla na parket.

Podgoričani nemaju vremena za odmor, niti za zajednički rad i trening, s obzirom da već 11. decembra igraju protiv Metropolitena odloženi meč sedmog kola Evrokupa, a tri dana kasnije, na svom parketu čekaju Mornar iz Bara u jednom od derbija ABA lige.

povezane vesti

Protiv Ulma, Budućnost je stigla do pobede i plasmana u TOP 16 fazu Evrokupa. Odbrana je ponovo, kao i protiv Zvezde bila ključ uspeha, ali je ekipa koju vodi Petar Mijović, u duelu sa timom iz Nemačke pokazala da ume da odgovori na tranzicionu igru.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Melvin Edžim koji je ubacio 20 poena, uz osam skokova. Stigao je do indeksa uspešnosti – 25.

„Ostvarili smo zaista sjajne rezultate u dosadašnjem delu sezone. Izborili smo plasman u TOP 16 fazu Evrokupa, nismo osetili gorčinu poraza u regionalnom takmičenju, a imali smo velikih problema sa koronavirusom. Gotovo smo zaboravili kada smo zajedno odradili trening. Ušli smo u ritam utakmica i putovanja, ali ogromna energija i sjajna atmosfera u timu, donose nam rezultate koje mnogi nisu očekivali“, naglasio je Melvin Edžim i nastavio:

„Posle pauze zbog obaveza reprezentacija, pobedili smo Crvenu zvezdu u Beogradu, a sama dva dana kasnije, posle puta do Nemačke i Ulm. Stigli smo do primarnog cilja kada je Evrokup u pitanju, ali nemamo nameru da stanemo, naprotiv. Uveren sam da ova ekipa može daleko bolje i više, a pored toga u nastavku takmičenja, kada je Evrokup u pitanju, bićemo jači za Amadea Dela Valea. Nemamo vremena za slavlje jer se obaveze smenjuju kao na traci. Okrećemo se duelima sa Metropolitenom, Mornarom“.

Prvo naredno iskušenje je duel sa ekipom Metropolitena 11. decembra. U pitanju je odloženi meč sedmog kola Evrokupa. Zatim slede dva duela sa ekipom Mornara. Prvi u ABA ligi 13. decembra, a drugi, tri dana kasnije u Evrokupu.