EK: Budućnost u drugom šeširu, Olimpija u trećem

ULEB Eurocup 29. jun 202213:04 > 13:064 komentara
Podeli:
Rodolfo Molina/Getty Images

Žreb za novo izdanje košarkaškog Evrokupa će biti održan 8. jula u Barseloni. Određeni su nosioci kao i ostali šeširi, a jedini predstavnici regiona će biti podgorička Budućnost i ljubljanska Cedevita Olimpija.

Nosioci za grupnu fazu ovogodišnjeg izdanja Evrokupa će biti Huventud iz Badalone koji je već nekoliko sezona odličan u ovom takmičenju, dok će drugi tim biti Hapoel iz Tel Aviva. To je tim koji nije igrao u Evroliginim takmičenjima od 2006. godine ali ipak pravila po kojima se određuje rangiranje stavljaju Hapoel među nosioce.

U drugom šeširu će biti podgorička Budućnost kao i španska Gran Kanarija, a u trećem je uz Veneciju još jedan klub iz regiona Cedevita Olimpija. Četvrti šešir čine Trento i prošlogodišnja senzacija Bursa, u petom su Turk Telekom i Lijetkabelis, a u šestom šešriu se nalaze Promiteas i Burg.

Sedmi šešir čine Ulm i debitant Pariz, u osmom su Breša i Hamburg, u devetom Šljonsk i još jedan debitant Kluž, dok će poslednji činiti London Lajonsi i Ukrajinski Prometej koji će svoje mečeve igrati van matične zemlje.

Komentari

Vaš komentar