EK: Mornar slavio u Podgorici i prošao u Top 16

ULEB Eurocup 16. dec. 202020:41 > 20:454 komentara
Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Mornara pobedili su Budućnost u Podgorici sa 84:78 u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa. Ovim trijumfom, Barani su se pridružili Podgoričanima u Top 16 fazi drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Prevagu na tasu Barana, koji u TOP 16 fazu idu sa kote tri doneli su Džejkob Pulen sa 20 poena i 5 asistencija, Marko Jeremić sa 13, Uroš Luković sa 12 i Tejlor Smit sa 10 poena.

Povezane vesti

S druge strane najefikasniji u sastavu Budućnosti koja je na kraju zauzela četvrto, a imala je protiv Metroplitena meč loptu za drugo mesto, bili su Nikola Ivanović sa 17, Fedor Žugić sa 14 i Melvin Edžim sa 10 poena.

Mornar je prvu deonicu otvorio serijom od 6:0, Budućnost se vratila u meč, a Mornar ovaj period igre zatvorio serijom 5:0 u režiji Marka Jeremića i Džejkoba Pulena, pa je na semaforu pisalo 22:17.

Nikola Ivanović je uz pomoć Fedora Žugića pokrenuo Budućnost, koja je do sredine druge deonice stigla i prestigla prednost Barana. Izabranici Petra Mijovića su vodili sa 33:29, ali je odmah usledio odgovor u režiji Marka Jeremića, Uroša Lukovića, Tejlora Smita.

U samoj završnici ovog perioda igre, Luković je lako realizovao zicer, a Pulen sa pola terena pogodio trojku sa zvukom sirene, pa je Mornar kao i na kraju prve deonice imao suficit od pet poena – 47:22.

Marko Jeremić je postigao 10, Džejkob Pulen i Uroš Luković po osam poena za Barane. S druge strane, Nikola Ivanović je ubacio 10, Fedor Žugić osam, a Suad Šehović pet poena za Podgoričane.

Već posle tri minuta igre u trećoj deonici, trener Budućnosti, Petar Mijović koji nije bio zadovoljan stepenom agresivnosti u odbrani tokom prvog poluvremena, bio je primoran da zatraži minut odmora, jer su Barani preko Uroša Lukovića i Džejkoba Pulena, uz dobru odbranu pobegli na 57:44.

Minut odmora je doneo očekivanu reakciju. Budućnost je pojačala stepen agresivnosti u odbrani, smanjila je deficit, ali nije uspela u potpunosti da se vrati u meč. Mornar je uoči poslednje deonice vodio sa 65:58 i bio je veoma blizu pobede koja bi mu garantovala mesto u TOP 16 fazi Evrokupa, bez obzira na epilog meča između Unikahe i Ulma.

Usledila je poslednja deonica, rezultatska prednost je bila na strani Mornara, a i energetski su Barani izgledali bolje u odnosu na Budućnost koja je odigrala pet zahtevih utakmica u proteklih desetak dana. Međutim, pitanje je bilo da li će Mornar uspeti da se izbori sa ekipom Budućnosti koja je već obezbedila plasman u TOP 16 fazi i sa bremenom, koje sa sobom nosi imperative pobede.

Budućnost je smanjila na 62:65, a Mornar odbio ovaj nalet – 71:64. Na nešto više od tri minuta pre kraja, posle tri poena Apića (2+1) na semaforu je pisalo 74:74.

Usledila je mini serija Mornara od 6:0, pa je na 60 sekundi pre kraja pitanje pobednika rešeno. Barani i Podgoričani, na radost ljubitelja košarke u Crnoj Gori nastavljaju takmičenje u TOP 16 fazi Evrokupa.

 

Komentari

Vaš komentar