„FIBA Liga šampiona je prevazišla Evrokup po kvalitetu“

Erik Mekolum
xLobeca Schlikisx via Guliver

Evroliga je bez dileme drugo najjače košarkaško takmičenje na svetu i vodeće u Evropi, a košarkaš Karšijake Erik Mekolum ponudio je svoje mišljenje o tome koje je drugo najkvalitetnije takmičenje na Starom kontinentu.

Erik Mekolum (34 godine, 188 cm) igra sjajno u tekućoj sezoni u LŠ, a za ekipu iz Izmira ove sezone prosečno beleži 17,4 poena (44,7% za tri poena) i 4,7 asistencija u takmičenju pod okriljem FIBA.

Povezano:

„Moje mišljenje je trenutno da je Liga šampiona po nivou kvaliteta prevazišla Evrokup. Evroliga je na vrh, ali LŠ je sada definitivno broj dva. Sviđa mi se i format Lige šampiona, mada bih voleo da se igra više utakmica u grupnoj fazi“, rekao je američki bek.

Mekolum je profesionalac od 2010. godine. U Karšijaku je došao prethodnog leta, a u karijeri je još nastupao za Elicur Netanju, Hapoel Kfar Sabu, Apolon iz Patre, Panionios, Džeđang Golden Bulse, Galatasaraj (u dva navrata, Bejkong Flaj Dregonse, Anadolu Efes, Uniks, Himki i Lokomotivu Kubanj.

Na vrhuncu svoje karijere smatrao se jednim od najboljih strelaca u evropskoj košarci, a 2016. je igrao veliku ulogu u osvajanju Evrokupa u dresu Galatasaraja. Njegov mlađi brat je košarkaš Nju Orleans Pelikansa Si-Džej Mekolum.

Komentari

Vaš komentar