Finale EK: Virtus konačno ili „pepeljuga“ Bursa (SK2, 20.30)

ULEB Eurocup 11. maj. 202211:39 > 20:31
Podeli:
Euroleague via Getty

U sredu u Bolonji se završava ovogodišnje izdanje Evrokupa. Igraće Virtus za koga se i očekivalo da bude u poslednjem meču takmičenja i od koga se jasno očekuje da taj meč i dobije, dok je sa druge strane Bursa. Tim Dušana Alimpijevića živi svoju bojku, što Amerikanci kažu "Cinderella story", a osvojio je srca svih ljubitelja košarke jer je izbacio u nok-aut fazi tri favorita.

Upravo je i to glavna tema ovogodišnjeg Evrokupa. Bursa je odigrala mršavo u grupnoj fazi, ali je konstantno rasla kao ekipa. Mladi stručnjak Dušan Alimpijević je ipak sve posložio na svoje mesto i tim je iz meča u meč zarađivao sve više samopouzdanja od Partizana preko Olimpije do Andore.

Uporedo sa rastom forme Burse rasla je i popularnost tima. Tome je doprineo Džon Holand svojim izjavama i režanjem u poluvremenu utakmice Olimpija – Bursa u Ljubljani.

Što se Virtusa tiče, bolonjska ekipa mora da preuzme ulogu favorita. Kroz čitav Evrokup su imali problema sa povredama, ali ne i sa formom i ne sa finansijama. Na proleće su dovedeni Danijel Heket i Toko Šengelija i ekipa izgleda kao da bi mogla da igra Fajnal for Evrolige već sada. Ipak do tog takmičenja će morati da dođe tako što će prvo dobiti Bursu.

Sport Klub u Bolonji ima svoje predstavnike, tamo su Aleksandra Radivojević i Srđan Radojević pa očekujte da i oni donesu delić atmosfere iz „Segafredo arene“ i jednog od najkošarkaškijih gradova Evrope.

Komentari

Vaš komentar