Partizanu trogodišnja licenca, finale EK deo F4 vikenda EL?

ULEB Eurocup 17. apr. 202114:10 > 15:022 komentara
Podeli:
Euroleague via Getty

Partizan bi mogao da dobije trogodišnju licencu za Evrokup, a konačna odluka biće poznata nakon usvajanja predloga novog formata takmičenja. Finale Evrokupa moglo bi da bude deo Fajnal-for vikenda Evrolige, prenosi "Eurohoops". Nakon predloga novog formata Evrokupa, stiže i predlog o terminu odigravanja finala Evrokupa, čime bi se dobilo na popularnosti drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Prema novom nacrtu u Evrokupu bi učestvovalo 20 ekipa, od kojih bi najviše 16 imalo trogodišnje licence. Tako bi Evrokup u velikoj meri ličio na nekadašnji format Evrolige.

Čak 13 timova je radilo na izradi ideje, a predlozi su prosleđeni Upravnom odboru ECA na uvid.

Istovremeno najmanje četiri tma bi dobili jednogodišnje specijalne pozivnice (“wild cards”) na osnovu plasmana u domaćim takmičenjima.

Jedna od ideja o kojoj se razgovaralo na sastanku u petak je i da finale Evrokupa bude deo vikenda u kome se igra Fajnal-for u maju. Još uvek nema konačne odluke po tom pitanju, ali je navedeni plan bio dobar i za Evrokup i za Evroligu.

Polufinala Evrolige igraju se u petak, subota je do sada bila slobodan dan uglavnom posvećen medijskim aktivnostima, dok je za nedelju zakazano veliko finale. Prema novom planu, finale Evrokupa bilo bi na programu u subotu.

Takođe, očekuje se da će 13 timova koji su učestvovali u izradi plana biti među klubovima koji će sigurno dobiti trogodišnju Evrokup licencu, a među njima su Partizan, Virtus, Unikaha, Promiteas.

Komentari

Vaš komentar