Jovanović posle GK: Šteta, idemo dalje, borba se nastavlja

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti posle velike borbe, triler završnice, dodatnih pet minuta, poraženi su u gostima od Gran Kanarije sa 79:71 (64:64), pa sada Gran Kanarija ima skor 6-2, a Budućnost 5-3.

Šampion Crne Gore ima za čim da žali, jer je odigrao na izuzetno visokom nivou, posebnu u odbrani. Uspeo je da umiri Gran Kanariju, meč je većim delom prvog poluvremena bio u egalu, a u nastavku, Budućnost je održavala kapital od nekoliko poena u svojim rukama.

Sredinom poslednjeg kvartala, vodila je sa 59:53, Gran Kanarija je stigla do izjednačenja, a Tre Bel Hejns promašio za pobedu. Tokom dodatnih pet minuta do izražaja je došla “duža klupa” ekipe Gran Kanarije, koja je uz dve trojke Šurne i Albisija uspela da prelomi meč.

“Nemam mnogo toga da zamerim momcima sa kojima sarađujem, naprotiv. Defanzivne zadatke smo odradili na visokom niovu, bili smo dosciplinovani u oba smera, kontrolisali smo ritam utakmice, imali prednost u rukama, imali priliku da stignemo do pobede, ali….”, naglasio je Vladimir Jovanović, pa nastavio:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

“Ali, promašili smo nekoliko šuteva iz otvorenih pozicija, nekoliko slobodnih bacanja, nismo pogodili za pobedu u završnici četvrtog kvartala, a onda je do izražaja došla činjenica da je Gran Kanarija imala više odmornih igrača u rotaciji. Šteta, ali idemo dalje, borba se nastavlja”.

Budućnost nema vremena za odmor jer će posle dugog povratka u glavni grad Crne Gore odmah morati misli da usmeri ka gostovanju Mornaru u ABA ligi, odnosno duelu sa Turk Telekomom na svom parketu u narednoj rundi Evrokupa.

Komentari

Vaš komentar