Jovanović pred Tel Aviv: Jako, agresivno, bez oscilacija

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti nemaju vremena za odmor i rad u kompletnom sastavu, iako bi im to u ovom momentu baš trebalo. Međutim, željenu formu će morati da jure kroz utakmice, a Podgoričane očekuje veliko iskušenje u petom kolu Evrokupa. Rival je Hapoel, utakmica se igra u Tel Avivu sa početkom u 19 časova, a prenos je na Sport Klubu 1.

Izabranici Vladimira Jovanovića imali su mnogo problema od početka sezone, kako sa povredama tako i sa kvalifikacijama za Mundobasket, jer nisu mogli da treniraju u kompletnom sastavu. Samim tim oscilacije u igri su donekle logične, ali skor je i dalje vrlo povoljan. Budućnost ima 5-3 u ABA ligi, odnosno 3-2 u Evrokupu.

KK Budućnost Voli

Budućnost je iza sebe ostavila poraz od Pariza, posle meča u kojem je praktično poklonila pobedu rivalu i trijumf nad Cibonom, posle meča u kojem je imala velikih problema u prvom poluvremenu i većim delom trećeg kvartala.

„Hapoel je izuzetno kvalitetan tim. Ofanzivni potencijal koji poseduje je ogroman. Ekipa iz Tel Aviva na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača. Insistiraju na brzoj igri, sa mnogo tranzicije, sa mnogo pokušaja za tri poena. Veoma su jaki i čvrsti pod košem. S druge strane, često menjaju odbranbene sisteme“, naglasio je Vladimir Jovanović, pa nastavio:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

„Moramo da budemo na visokom nivou u oba smera ako želimo, a želimo da budemo konkurentni, ako želimo, a želimo da se borimo za pobedu. Neće biti lako, naprotiv. Hapoel će imati ogromnu podršku navijača, ali sjajna atmosfera će verujem biti motiv i za moju ekipu da odigra jako i čvrsto pre svega u odbrani, jer je dobra odbrana osnov za neophodno samopouzdanje kada je napad u pitanju. Oscilacije i greške moramo da svedemo na minimum“.

KK Budućnost Voli

U dosadašnjem delu sezone, Hapoel iz Tel Aviva je ostvario kao i Budućnost, tri pobede uz dva poraza. Ekipa iz Izraela, slavila je protiv Pariza, Londona i Trenta, a poražena je od Gran Kanarije i Turk Telekoma u gostima. Utakmica počinje u 19 časova, a prenos je na Sport Klubu 1.

Komentari

Vaš komentar