Mijović: Zašto ne kod Ivanovića?; Golemac: Na jednu loptu

Podeli:
Jurica Golemac
KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Okršaj Cedevita Olimpije i Budućnosti u drugom kolu TOP 16 faze Evrokupa, doneo je veliku borbu, neizvesnu završnicu i pobedu tima iz Ljubljane – 74:71.

Čitavim tokom meča se vodila ravnopravna borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u samoj završnici više sreće i koncentracije je imala ekipa iz Ljubljane. Dva puta je šut za produžetak promašio Džastin Kobs. Prvi put iz dobre pozicije, dok je na semaforu pisalo 73:71, a drugi put sa pola terena, u trenutku kada je domaćin vodio sa 74:71, što je bio i konačni rezultat meča.

„Kao što smo očekivali, bila je to utakmica na jednu loptu, protiv dobrog tima, koji igra veoma dobru košarku posebno na svom terenu. Ta jedna lopta je otišla na stranu Cedevite Olimpije“, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović i nastavio:

„Igrali smo u većem delu meču dobro, promašili smo neke otvorene šuteve, dozvolili neke ofanzivne skokove… Na tajm-autu kod poslednjeg napada smo odlučili da lopta ide na Nikolu Ivanoviću, ne znam zašto se to nije dogodilo. Mislim da smo mogli do pobede i pre tog poslednjeg napada. Čestitke Cedeviti Olimpiji, vidimo se u četvrtak, očekujem sličnu utakmicu. Objektivno, nismo imali ni dovoljno sreće“.

Trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac čestitao je igračima svog tima na, pobedi i timskom duhu.

„Nije lako spustiti Budućnost na 70 poena, to je veoma talentovana ofanzivna ekipa. Bili smo kao tim, svako ko je ušao na teren dao je energiju i impuls i to je ono što nas je teralo da idemo dalje. Utakmica je bila potpuno ravnopravna, na jednu loptu, a ta lopta je završila u našim rukama, Rekao bih zasluženo“, rekao je trener Cedevita Olimpije, Jurica Golemac.

Cedevita Olimpija i Budućnost Voli igraće u četvrtak, 21. januara, odloženi meč ABA lige.

Komentari

Vaš komentar