Mitrović za SK: Ključ je bila i ostala odbrana

Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši Monaka, koji su u četvrtfinalu slavili protiv Budućnosti, izvojevali su pobedu u prvom meču polufinalne serije protiv Gran Kanarije – 82:77. Prvu meč loptu za plasman u finale Evrokupa, izabranici Zvezdana Mitrovića će imati 9. aprila u Španiji.

Momci iz Kneževine su do pobede stigli posle meča u kojem su odbranu odigrali vrhunski, od prvog do poslednjeg minuta. Tokom druge deonice, izabranici Zvezdana Mitrovića sveli su Gran Kanariju, koja ima ogroman ofanzivni potencijal, na svega pet poena, pa su vodili sa 42:24.

Povezane vesti

Međutim, tokom trećeg kvartala, Monako je za sedam minuta igre ubacio samo jedan poen, ali je i pored toga, granitnom odbranom održavao kapital u svojim rukama. Iz sjajne defanzive, morala je da dođe i adektavna reakcija u napadu.

Razigrao se Rob Grej, pratili su ga Matijas Lesor, Di Bost i Džalil O’Brajan, pa su izabranici Zvezdana Mitrovića, relativno mirno priveli meč kraju, iako se Gran Kanarija nije predavala.

“Zadovoljan sam. Vodimo u seriji sa 1-0, jedna pobeda nas deli od plasmana u finale Evrokupa, ali smo svesni da nas očekuje jako težak posao u nastojanju da stignemo do pomenutog trijumfa. Odmah smo misli usmerili ka revanšu koji sledi, a trudićemo se da iskoristimo pritisak koji je sada na plećima igrača Gran Kanarije”, naglasio je Zvezdan Mitrović, pa nastavio:

“Odbrana je bila i ostala ključ uspeha. U provom meču, defanzivne zadatke smo odradili besprekorno. Druga deonica je bila savršena u svakom smislu, igrali smo odlično u oba pravca. Tokom treće kvartala, usledila je potpuna ofanzivna blokada, ali smo već nekoliko puta, pomenutom odbranom odbijali nalete rivala i čekali da proradimo u napadu. Na našu sreću to se i dogodilo. Gran Kanarija jeste pretila, ali smatram da smo zasluženo stigli do pobede, jer smo kontrolisali dešavanja na parketu, od prvog do poslednjeg minuta”.

Revanš meč je na programu već 9. aprila, a prednost domaćeg parketa, imaće Gran Kanarija. U drugoj polufinalnoj seriji, Virtus je posle maestralne partije, Miloša Teodosića, savladao Uniks iz Kazanja sa 80:76.

Komentari

Vaš komentar