Mornar i Budućnost u misiji – One Team

ULEB Eurocup 3. dec 202018:40 > 18:41
Podeli:
KK Budućnosti VOLI

Najbolji košarkaški klubovi Crne Gore Budućnost i Mornar su prvi timovi iz Evrokupa koji su zajednički organizovali događaje iz ,,One Team“ programa.

U saradnji sa Specijalnom olimpijadom Crne Gore Mornar i Budućnost zajednički rade na programu podrške za mlade sa intelektualnim teškoćama, kako bi dobili pristup onlajn časovima koje vode ,“One Team“ treneri iz oba kluba.

Povezane vesti

Časovi su podržani od strane volontera Specijalne olimpijade, uz čiju pomoć se sesije u onlajn formatu organizuju i sprovode tokom aktuelne pandemije koronavirusa.

Oko 50 mladih, uzdrasta od deset do 25 godina, učestvuju u ovom programu koji traje osam nedelja a započet je prošlog meseca.

„Srećni smo što nastavljamo našu saradnju sa najvećim košarkaškim klubovima u Crnoj Gori. Nakon nekoliko godina na zajedničkim projektima sa ekipama Budućnosti i Mornara ponaosob, ove godine smo došli do ideje u skladu sa sloganom ,,Svi smo jedan tim“. U posebno izazovnom trenutku planetarne pandemije, klubovi su udružili snage za ostvarenje većeg cilja, istovremeno prenoseći jaku poruku,“ rekao je Ivan Radović, direktor Specijalne olimpijade Crne Gore.

„,One Team“ ambasadori ispred klubova koji brane ugled Crne Gore u Evrokupu i ABA ligi su Sead Šehović, bek Mornara i bek Budućnosti Petar Popović.

Suština projekta ,,One Team“ je koristiti košarku kao silu koja ujedinjuje, o čemu svedoči i ovaj projekat koji naša dva kluba realizuju sa Specijalnom olimpijadom Crne Gore,“ rekao je Šehović.

Kao igrači klubova želimo da pobedimo jedni druge, ali košarka je veća od našeg rivalstva. Sjajno je što Budućnost i Mornar mogu da rade zajednički sa grupom najranjivijih u našem drušvu, tokom ovih teških meseci,“ kaže Petar Popović.

„One Team“ projekat uživa podršku svih klubova Evrolige i Evrokupa.

Komentari

Vaš komentar