„Ofanzivni skok je presudio, tukli su me čitav meč“

Košarka 1. apr. 202111:252 komentara
Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti nisu uspeli da stignu do polufinala Evrokupa, pošto su posle trećeg dramatičnog meča, poraženi od Monaka sa 90:87.

Evrokup:

Izabranici Zvezdana Mitrovića, igrači Monaka, imali su čak 23 ofanzivna skoka, postigli su mnogo poena iz drugog, pa i trećeg napada, ali je Budućnost i pored toga, sve vreme bila u igri, mogla je da stigne do pobede, ali…

Sve se svelo na skokove u napadu. Imali su dvadeset skokova više u odnosu na nas, a presudio je ofanzivni skok, gde je Monako uspeo da stigne do poena iz drugog, pa i trećeg napada. Tužan sam, kao i svi u timu, kao i svaki igrač koji izgubi utakmicu za polufinale”, rekao je Džastin Kobs, pa nastavio:

Pored ofanzivnog skoka koji je bio presudan, nismo uspeli ni da se naviknemo na kriterijum suđenja. Igračima Monaka je mnogo toga dopušteno. Mene su tukli tokom čitavog meča. Bukvalno u svakom napadu su me gurali, udarali. Arbitri to uglavnom nisu sankcionisali, dok su sa druge strane bili rigorozni. Rano smo ušli u probleme sa prekršajima. Dela Vale je već u prvom poluvremenu napravio tri, dok su u problemima bili Edžim i Rid. I pored svega navedenog, mogli smo do pobede i polufinala, ali…

U polufinalu Evrokupa, snage će odmeriti Monako i Gran Kanarija, odnosno Virtus i Uniks iz Kazanja koji je u majstorici pobedio Lokomotivu sa 82:78.

 

Komentari

Vaš komentar