Penjaroja posle Budućnosti: Ništa strašno se nije desilo

Trener Valensije
Printscreen

Fenomenalnu utakmicu u Podgorici, veliku borbu, triler završnicu i pobedu Budućnosti, obeležio je i trener Valensije, Đoan Penjaroja, koja je posle meča nasrnuo na sudije meča, jer nisu dosudile prekršaj nad Dubljevićem u poslednjim sekundama.

Penjaroju, koji je pre incidenta, više nego kulturno čestitao stručnom štabu Budućnosti, kao i klub Valensiju očekuje kazna, iako je Penjaroja posle sukoba uspeo da se potpuno smiri i spusti loptu na zemlju.

Naime, trener Valensije se zaleteo ka tunelu u kojem su već bile sudije. Momci iz obezbeđenja koji su inače zaduženi da prate sudije do njihovih prostorija, pokušali su da zaustave Penjaroju, a to je bio dodatni motiv za novi sukob, ovoga puta sa članovima obezbeđenja, koji su nastojali da umire besnog stratega.

U međuvremenu, čekalo se da trener Valensije da izjavu posle meča, kamere su već bile uključene, a prosto je neverovatno za koliko je sekundi, potpuno besni Penjaroja uspeo da se smiri.

„Čestitam ekipi Budućnosti na pobedi. Naš rival se borio od prvog do poslednjeg minuta. Nije se predavao ni u situacijama kada je delovalo da ne može da se vrati u meč. Kontrolisali smo dešavanja na parketu većim delom utakmice. Odlično smo čuvali Silija i Kobsa, ali smo pali u poslednjem kvartalu. Nismo uspeli da stignemo do poena, sa druge strane, Budućnost je pogodila nekoliko zaista teških šuteva, našla je nekoliko pametnih rešenja u napadu i stigla do pobede“, rekao je Đoan Penjaroja, pa dodao:

„Što se same završnice tiče, moraću da pogledam snimak, ali sam siguran da je bio prekršaj nad Dubljevićem. To sam hteo da pitam sudije, ali je to sada završeno“.

Nedugo zatim, Đoan Penjaroja se pojavio i na pres konferenciji, čestitao je Budućnosti na pobedi, rekao je da je Valensija imala problem sa realizacijom, a na pitanje da prokomentariše incident sa sudijama, kratko je odgovorio:

„Ništa strašno se nije dogodilo. Želeo sam samo da pitam zašto nisu dosudili prekršaj u poslednjim sekundama napada. Takve stvari se dešavaju, posebno u mečevima koje odlučuje jedna lopta“.

U narednoj rundi Evrokupa, Valensija na svom parketu igra protiv Gran Kanarije, dok će Budućnost, ugostiti Virtus iz Bolonje. Sve utakmice Evrokupa i Evrolige, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar