„Ponosan sam, momci se bore da Budućnost izgleda dobro”

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti uspeli su da da se podignu posle ubedljivog poraza od Partizana u Beogradu, pa su u sedmom kolu Evrokupa pobedili italijanski Trento sa 73:58. Budućnost trenutno ima skor 5-2, a Trento 1-6.

Izabranici Vladimira Jovanovića imali su velikih problema uoči duela sa Trentom, mada su objektivno navikli na to, jer su pripreme u komletnom sastavu počeli desetak dana pre početka sezone, a zatim, gotovo ni jednu utakmicu nisu odigrali u kompletnom sastavu.

Nisu ni protiv Trenta. Kenan Kamenjaš i Edin Atić su zbog povreda meč pratili pored klupe za rezervne igrače, a Eron Vajt je neposredno pred utakmicom sa klubom iz Italije sporazumnu raskinuo ugovor sa šampionom Crne Gore. S druge strane, Trento je u glavni grad Crne Gore stigao posle dve uzastopne pobede u šampionatu Italije, odnosno posle pobede nad Gran Kanarijom u Evrokupu.

„Veoma teška utakmica za nas, imali smo puno problema sa sastavom, kako i mnogo puta do sada. Kamenjaš i Atić su van terena više od dvadeset dana, Rejnolds na treningu na dan pre utakmice nije mogao ni da šutne zbog problema sa laktom. Igrao je na svoju želju i uz puno truda medicinskog tima, ali nije mogao da bude na svom nivou, jer je ostao bez svog najjačeg oružja, šuta. Igor Drobnjak je imao problema sa virusom…“, naveo je trener Budućnosti, Vladimir Jovanović, pa nastavio:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

„Počeli smo meko, pogotovo u odbrani, dozvolili mnogo ofanzivnih skokova, ali smo onda našli igrače koji su pojačali intenzitet u defanzivi, stigli su laki poeni iz tranzicije, dobra rešenja u oba smera. Momci zaslužuju pohvale, daju sve od sebe da se utakmice dobijaju i da Budućnost dobro izgleda. Što se Vajta tiče, on je očekivao više, ali i klub je takođe očekivao više. Idemo dalje.“

Uprkos svim problemima, Budućnost ima skor 5-2 u Evrokupu, odnosno 5-4 u ABA ligi. Nema vremena za odmor kada je Budućnost u pitanju. U narednoj rundi Evrokupa, Podgoričani gostuju ekipi Turk Telekoma, a u međuvremenu ih očekuje okršaj sa ekipom SC Derbija u ABA ligi.

KK Budućnost Voli

Zatim će konačno izabranici Vladimira Jovanovića imati priliku da rade u kompletnom sastavu, vratiće se Kenan Kamenjaš i Edin Atić, vrlo verovatno će stići i neko pojačanje umesto Vajta, a samim tim, Podgoričani će sigurno izgledati daleko bolje u nastavku sezone.

Komentari

Vaš komentar