Prva evropska pobeda košarkašica Crvene zvezde

ULEB Eurocup 28. okt 202120:20 > 20:232 komentara
KKŽ Crvena zvezda
KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde upisale su prvu pobedu u Evrokupu savladavši KS Basket 25 u Bidgošču 80:73.

Dobro je Crvena zvezda otvorila meč da bi prva četvrtina protekla u mini serijama obe ekipe mada niko nije uspeo da se rezultatski odlepi u ovom delu meča.

Imao je u nastavku domaćin prednost, koristile su igračice KS Basketa brzinu i agresivnost u odbrani pa su u drugoj četvrtini za šest minuta ubacile 19 poena, ali je stigao odgovor. Predvođene Milinom Mišeljić koja je prvo poluvreme završila sa 12 poena crveno-bele su se potpuno rezultatski vratile u utakmicu. Na poluvremenu je bilo 47:45.

Ključnu razliku Crvena zvezda je napravila u trećoj četvrtini i poslednjih deset minuta meča ušla je sa 66:54.

Pad koncentracije doveo je do serije domaćeg tima 10:0 i sva prednost Zvezde se istopila, ali su se istakle Aleksandra Katanić, Maša Janković i Milica Mišeljić koje su iznele teret na svojim leđima sve do pobede koju je trojkom sa devet metara potvrdila Katanićeva.

Najbolja u pobedi bila je Milina Mišeljić sa 21 poenom, Aleksandra Katanić dala je 19 poena uz 11 asistencija i šest ukradenih lopti, Maša Janković postigla je 13 poena uz deset skokova, a Nevena Naumčev stala je na 11 poena.

Nadežda je bila bolja od Olimpijakosa i sada je jedini tim u grupi sa tri pobede, Olimpijakos ima dve, Crvena zvezda jednu, KS Basket ima tri poraza.

U četvrtom kolu Evrokupa Crvena zvezda u ponedeljak, 1. novembra gostuje Nadeždi u Orenburgu.

 

Komentari

Vaš komentar