Šef Virtusa: Košarka je najlepša, zbog Tea skočim sa stolice

Podeli:
xMichelexNuccix via Guliver image

Masimo Zaneti u Italiji ima nadimak "gospodar kafe". Pre nekoliko godina on je rešio da kupi bolonjski Virtus i vrati ga u evropski košarkaški vrh, a stvari su prošle i ove sezone konačno na svom mestu, pa bi uskoro Zaneti mogao da dobije i neki nadimak koji je u vezi sa košarkom.

Prošle sezone je sa Aleksandrom Đorđevićem Virtus stao u polufinalu Evrokupa, ali je taj tim osvojio italijansko prvenstvo bez poraza u plej-ofu počistivši milansku Olimpiju. Sada je Virtus opet u Evroligi. U intervjuu za Gazetu vlasnik Masimo Zaneti je objasnio odakle mu strast za košarku.

„Ideja se rodila kada sam video da Virtus ispada iz Serije A posle poraza od Ređo Emilije. Ćerka, koja je takođe navijač Virtusa, je bila veoma tužna. Sada sam veoma srećan što sam se posvetio ovom najlepšem sportu. Košarka je lepša i od fudbala. Zbog Teodosićeve asistencije ja iskočim iz stolice. U drugim sportovima takve emocije ne mogu da se iskuse“, rekao je gazda Virtusa Masimo Zaneti.

„Mnogo novca je potrošeno, moram to da priznam, ali sve je u redu i u svakom slučaju potrošio sam manje od konkurencije. Ja nisam gazda već preduzetnik koji je rastao u sportu i uvek sam ulagao u ono što verujem. Sledeće godine ćemo dovesti najviše dva nova igračaali zavisi to i od ugovora Meniona i Šengelije. Sa Tokom smo na dobrom putu da produžimo saradnju“, rekao je vlasnik italijanskog šampiona.

Iako je prvo pomenuo Miloša Teodosića, Masimo Zaneti jednog drugog igrača smatra simbolom kluba.

„Definitivno je to Pajola. Oduvek je kod nas. Ima ugovor do 2025, ali hoćemo da bude još duži. Biće u klubu dokle god hoće, on je novi Brunamonti. Volim njegovu odlučnost i uz njega na terenu tim uvek igra dobro. Samo se nadam da ne želi u NBA“, dodao je Zaneti.

Komentari

Vaš komentar