Uniks veruje u odbranu pred okršaj sa Mornarom

ULEB Eurocup 26. jan. 202112:05 > 12:19
Podeli:
KK Mornar Bar
Foto: KK Mornar/MEDIA Pro

Košarkaški Uniksa u dobrom raspoloženju dolaze u Bar. U dosadašnjem delu TOP 16 faze Evrokupa, pobedili su Andoru u gostima sa 73:66, a na svom parketu Gran Kanariju sa 73:62.

Uniks slovi za favorita u meču koji je na programu 27. januara sa početkom u 18 časova i 45 minuta, favorit je u grupi, jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja u drugom po rangu evropskom takmičenju. Novim trijumfom u gostima, momci iz Kazanja bi napravili kapitalan korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Važan meč za nas. Mornar je ove godine veoma jak. Imaju sjajne strelce, koji mogu da zaprete na razne načine. Moramo imati izuzetno dobar pristup u odbrani, ukoliko želimo da pobedimo, jer Mornar poseduje veliki ofanzivni potencijal”, rekao je trener UNIKS-a Dimitris Priftis.

Džordan Morgan, jedan od najboljih igrača Uniksa, smatra da ključ uspeha u meču koji sledi leži u odbrani.

Ključna utakmica za nas. Mornar je talentovana ekipa, igraju dobro ove sezone. Pobedom bi širom otvorili vrata ka plasmanu u četvrtfinale. Pristup meču mora da bude na vrhunskom niovu, kao i igra u oba pravca, posebno u odbrani, jer je Mornar ofanzivno izuzetno jaka ekipa. Odbrana mora da bude agresivna i čvrsta od prvog do poslednjeg minuta, kako bi ostvarili cilj, a to je pobeda u Baru”, naglasio je Morgan.

Utakmica između Mornara i Uniksa igra se 27. januara sa početkom u 18 časova i 45 minuta, a istog dana, snage će odmeriti Gran Kanarija i Andora. Uoči treće runde, Uniks ima skor od 2-0, Mornar i Andora 1-1, a Gran Kanarija 0-2.

Komentari

Vaš komentar