Urlep za SK: Budućnost može daleko u Evrokupu

KK Budućnost Voli

Andrej Urlep, trener Šljonska iz Vroclava, nije bio preterano neraspoložen posle poraza svog tima od Budućnosti u 11. kolu Evrokupa. Ekipa iz Vroclava je odigrala dobar meč, vodila je na poluvremenu sa 33:29, bila je u igri uoči poslednje deonice – 51:55, ali...

Ali, Budućnost je poslednji kvartal odigrala na visokom nivou u oba smera, pa je na kraju zasluženo stigla do pobede. Podgoričani su pre meča slovili za favorita na papiru, ali je Šljonsk pokazao da je zaista ozbiljna ekipa, a plasman na tabeli je u velikoj meri posledica velikog broja povređenih igrača.

„Imamo velikih problema sa sastavom tima od početka sezone, ali nikada nismo tražili alibi. Odigrali smo dobro protiv Budućnosti, nismo iskoristili priliku da stekne opipljiviju prednost u prvom poluvremenu, tokom kojeg je Budućnost imala baš loše ofanzivno izdanje“, naglasio je Urlep za Sport Klub, pa nastavio:

KK Budućnost Voli

„Držali smo meč u egalu do kraja treće deonice, a onda je do izražaja došao kvalitet ekipe Budućnosti. Podgoričani su nedavno izvršili promene u sastavu tima, stigla su dva nova igrača, potrebno je vreme da se sve kockice slože u željeni mozaik. Problem je što se slaganje kockice mora raditi u hodu, ali zaista smatram da Budućnost može daleko da dogura u Evrokupu. Ukoliko se pomenute kockice slože, a povrede mimođu ekipu, ne bih se iznenadio da se Budućnost umeša u borbu za trofej, naprotiv“.

Šljonsk ima skor 1-10, ali još uvek može da se nada plasmanu u TOP 16 fazu, jer Hamburg koji zauzima osmo mesto, ima skor 3-8, a do kraja liaškog dela takmičenja je ostalo još sedam rundi.

Komentari

Vaš komentar