Virtus ubedljiv na startu Top 16 protiv Cedevite

Podeli:
KK Partizan NIS

Košarkaši Virtusa slabije su počeli meč protiv Cedevita Olimpije, ali su na kraju opravdali ulogu favorita i prilično lako slavili sa 90:76. U drugom meču grupe, Budućnost je pobedila Burg sa 108:80.

Prevagu na tasu Virtusa, doneli su Marko Belineli sa 25, Vins Hanter sa 22, Miloš Teodosić sa 13 poena, osam asistencija i četiri skoka, Kajl Vims je ubacio 13 poena, a Stefan Marković je meč završio sa šest poena, četiri skoka i pet asistencija. Kod Cedevita Olimpije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jaka Blažič sa 25, Kendrik Peri sa 22 i Majk Hopkins sa 10 poena.

Cedevita Olimpija je hrabro, odlučno i sa mnogo energije počela meč u Bolonji. Odbrana je funkcionisala jako dobro, raspoloženi za igru u napadu, bili su Kendrik Peri i Jaka Blažič, dok su izabranici Aleksandra Đorđevića delovali, pomalo uspavano, pa je posle prve deonice na semaforu pisalo 18:11 za tim iz Ljubljane.

Đorđević je tražio od svojih igrača da podignu stepen agresivnosti i nivo energije u oba pravca, oni su ga poslušali, pa je situacija na parketu počela da se menja. Na nešto više od dva minuta pre kraja druge deonice, Virtus je od minus sedam stigao do plus 12 – 40:28. Na kraju prvog poluvremena, na semaforu je pisalo 46:34, iako je trener Cedevita Olimpije, Jurica Golemac, čestim izmenama nastojao da zaustavi nalet tima iz Bolonje.

Prevagu na tasu, Virtusa koji slovi za glavnog favorita u grupi u kojoj se nalaze Cedevita Olimpija, Budućnost i Burg, tokom prvog poluvremena, doneli su Marko Belineli sa 17, Kajl Vims sa 11, Vins Hanter sa devet i Stefan Marković sa šest poena. Miloš Teodosić je ubacio tri poena, uz četiri asistencije. Raspoloženi za igru u napadu kod gostiju, bili su Kendrik Peri i Jaka Blažič sa po 12 poena.

Tokom treće deonice, Virtus je ljubomorno čuvao stečeni kapital, pa je uoči poslednjeg kvartala vodio sa 60:49. Na osnovu svega viđenog do tog momenta, delovalo je da izabranici Aleksandra Đorđevića sigurnim koracima idu ka prvoj pobedi u TOP 16 fazi Evrokupa.

Tako je i bilo. Tim iz Bolonje je kontrolisao dešavanja na parketu, prilično lako je stigao do prve pobede u drugoj fazi, a ujedno potvrdio da je glavni favorit u grupi, a istovremeno i jedan od glavnih favorita za osvajanje drugog po rangu evropskog takmičenja.

U narednom kolu, snage će odmeriti Cedevita Olimpija i Budućnost, odnosno Burg i Virtus.

Komentari

Vaš komentar