Vranješ: Uniks je favorit, ali predaje nema

Podeli:
Nemanja Vranješ
KK Mornar/MEDIA Pro

Turbulentan period je ostao iza Mornara. Posle pobede protiv Gran Kanarije i Cibone, usledili su porazi od Andore i Crvene zvezde, a već u sredu, 27. januara, u Bar stiže moćni Uniks iz Kazanja.

Utakmica se igra u dvorani “Topolica” sa početkom u 18 časova i 45 minuta, Uniks slovi za velikog favorita na papiru, za jednog od glavnih favorita kada je reč o osvajanju trofeja u drugom po rangu evropskom takmičenju, ali izabranici Mihaila Pavićevića ne pomišljaju na predaju, naprotiv.

Odlučni su da se bore do poslednjeg atoma snage, a veliku injekciju dobre energije, donela je vest da povreda Džejkoba Pulena nije toliko teška kao što je izgledala, pa će pauzirati mesec dana, što je odlično, jer je postojala opasnost da je za njega sezona završena.

Istovremeno, novi član Mornara je postao stameni centar Džoni Hamilton koji je stigao iz Fenerbahčea i braniće boje kluba iz Bara do kraja sezone u kojoj su ambicije velike u svim takmičenjima. Hamilton neće igrati protiv Uniksa u Baru, debitovaće u dresu Mornara protiv Borca iz Čačka, a zatim će u Evrokupu igrati protiv Uniksa u Kazanju.

U ovom trenutku sve misli su usmerene ka Uniksu, koji je u prva dva kola TOP 16 faze, slavio protiv Andore u gostima, dok je na svom parketu pobedio Gran Kanariju. Mornar je slavio u gostima protiv Gran Kanarije, a zatim je uz dužno poštovanje prema kvalitetu koji ima Andora, pomalo neočekivano poražen od tima iz Španije na svom parketu.

Pitanje koje lebdi u vazduhu je, da li Barani, bez Džejkoba Pulena koji je igrao fantastično u dosadašnjem delu sezone, mogu da pronađu modus da na pleća obore moćnu ekipu iz Kazanja.

„Očekuje nas još jedan protivnik u rangu Crvene zvezde, koji pretenduje da osvoji trofej u Evrokupu i na taj način ponovo stigne do Evrolige. Uniks igra veoma jako i čvrsto u oba pravca. Na nama je da izvučemo pouke iz prošlog meča i odgovorimo jakom i pametnom igrom. Uniks jeste veliki favorit na papiru, ali ćemo insistirati na tome da nas momci iz Kazanja na parketu ubede da su bolji”, naglasio je Nemanja Vranješ.

Utakmica između Mornara i Uniksa igra se 27. januara sa početkom u 18 časova i 45 minuta, a istog dana, snage će odmeriti Gran Kanarija i Andora. Posle dve runde u TOP 16 fazi, Gran Kanarija ima skor 2-0, Mornar i Andora 1-1, a Gran Kanarija 0-2.

Komentari

Vaš komentar