Vujošević o KKP: Jasno je da ne može bez interesa države

ULEB Eurocup 8. jul. 202112:45 > 12:4515 komentara
Podeli:
fiba.basketball

Bivši trener Partizana Duško Vujošević rekao je u jutarnjem programu televizije "Nova S" da je srećan što je Željko Obradović preuzeo klupu Partizana, ali i da mu se ne dopada to što se predsednik države toliko meša u sport.

„Željko Obradović ima devet osvojenih Evroliga. Partizanu nije mogla da se desi bolja stvar jer je posle prošlogodišnje sezone bio u jednoj teškoj situaciji. Ja se kao Partizanovac i Željkov kolega prijatelj radujem što je najjače trenersko ime… jer ako ne poštujemo rezultate, pa šta poštujemo onda u sportu… došlo u Partizan. On je kao takav veliki autoritet sa tim rezultatima, ima svoju harizmu. Iznenadio me je taj njegov rizičan potez, da na svoje breme stavi težak teret, da u ovoj sredini i u Partizanu kakav je bio prošle godine, na neki način ipak rizikuje taj svoj rejting. Našao sam se sa njim, imamo takav odnos, ne komuniciramo često, ali komuniciramo i vidim da ga je ovaj novi početak podmladio, da je gladan rada i energije, kada je u pitanju sastavljanje tima, da su napravili odlične poteze“.

Vujošević je istakao i da se predsednik države Aleksandar Vučić direktno meša u sport.

„Osnovni problem i uslov da dođe je bio da se obezbedi pristojan budžet za selekciju pristojnog tima. Svako ko ima malo pameti, jasno mu je da to nije moglo da se uradi bez interesa države. Odnosno, predsednika države Vučića. On je iz svojih nekih interesa koje ja tumačim, pre svega, u predizbornoj političkoj godini, zbog velikog nezadovoljstva Partizanovih navijača, sa svim onim što se Partizanu dešavalo u fudbalu, vaterpolu, košarci od 2012. do sada… Obradović ne može da bude zloupotrebljen, pitanje je ko je tu zloupotrebljen jer Obradović je bogat čovek koji je svoj čovek. Najteže je kupiti švajcarskog bankara, koji je bogat. On ima svoje neke interese, želi verovatno da ostane u sovjoj zemlji, da ne luta svake godine, želi ovde da napravi taj rezultat. Ono što generalno meni smeta… što se predsednik države Vučić jako meša u sport, menja odluku Fudbalskog saveza da se postepeno dođe do lige sa 12 klubova, nemam dokaze ali imam saznanja da zove sudije recimo, to se dešavalo u Kupu u Kragujevcu posle onog prekida, pa je odigrano sutradan. U nekim situacijama je to nepristojno za poziciju koju on vrši. On je čovek koji voli sport, koliko ga razume to je druga stvar, ali on je trebalo tu svoju poziciju da iskoristi da se napravi sistem.  Sport, osim fudbala, nije u Evropi profitabilna delatnost, ali za njim se ima potrebe kao za zdravstvom, školstvom, kulturom. Treba da se napravi neki sistem, u Mađarskoj postoji, Orban je napravio koji sportovi imaju prioritet i zbog interesa, da treba da reprezentuju i zavisno od rezultata ko treba da dobije najveći deo sredstava“, rekao je Vujošević i nastavio:

„Slušam sada da Crvena zvezda pošto igra Evroligu treba da ima 20 do 30 odsto više sredstava nego Partizan. Ja se sećam 2012. godine kada je Partizan igrao Evroligu i kada je napravljena i u štampi i u finansijama situacija da treba od ovih zvaničnih para koje dolaze podjednako da se dele jer je Evrokup podjednako teško takmičenje kao Evroliga. Sada isti ti ljudi koji su pričali drugačiju priču, kažu to, ali da se ne vraćamo daleko u prošlost“. 

Nakon dolaska Željka Obradovića na mesto trenera, Partizan je doveo četiri pojačanja – Kevina Pantera, Aleksu Avramovića, Zeka Ledeja i Rodionsa Kuruksa.

 

Komentari

Vaš komentar