Žoc: Poštujemo rivale, ali svesni smo postavljenih ciljeva

ULEB Eurocup 9. jul. 202114:125 komentara
Podeli:
Željko Obradović
Guliver Images / AP Photo/Darko Vojinovic

Posle žreba za Evrokup, trener Partizana Željko Obradović kaže da rivali zaslužuju poštovanje, ali da je glavni fokus na formiranju tima i adekvatnoj pripremi za novu sezonu kako bi se ostvarili postavljeni ciljevi.

Crno-beli će igrati u grupi A Evrokupa, a rivali su im Andora, Lokomotiva Kubanj, Huventud, Lijetkabelis, Trento, Metropolitans, Turk Telekom, Hamburg i Šljonsk.

Povezane vesti

Timovi iz Evrokupa i ABA lige zaslužuju svaki respekt sa naše strane, tako ćemo se ponašati, svakom protivniku ćemo prilaziti na isti način, sa poštovanjem, ali uvek svesni onoga što su ciljevi koje smo postavili ispred nas. Treba da sačekamo da oformimo ekipu i da se usredsredimo na ono što je najvažnije a to je rad na terenu„, rekao je Obradović.

Partizan vredno radi na polju pojačanja. Do sada su stigli Aleksa Avramović, Kevin Panter, Zek Ledej i Rodions Kuruks.

Nadamo se da će svi igrači biti zdravi i spremni za sve napore koji nas čekaju ove godine. Mislim da je izuzetno važno kakve ćemo pripreme obaviti zato što sistem takmičenja iziskuje da praktično od prve utakmice budemo spremni i igramo na najvišem mogućem nivou. Tako ćemo probati da uradimo pripreme„, dodao je Žoc.

Sportski direktor Zoran Savić ističe da je žreb doneo teške protivnike.

Najvažnija stvar je da se izborimo za jedno od prva dva mesta u grupi i na taj način obezbedimo prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi koja se igra na samo jednu utakmicu. Veoma je teško jer morate biti potpuno spremni od prvog meča grupne faze, nakon čega se u februaru i martu ulazi u fazu kada svaka utakmica znači opstanak ili nestanak iz takmičenja„, jasan je Savić.

Sezona u Evrokupu počinje 20. oktobra. Direktne prenose pratite na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar