Vardar potopljen na premijeri

Podeli:
Rob Carr, Getty Images Sport

U 6. kolu elitne makedonske lige u subotu je odigran samo jedan meč. Snage su odmerili gradski rivali Vardar i TFT Skoplje, a pobedio je, uslovno rečeno, gostujući tim - 99:100.

Vardar nije uspeo na prvom ovosezonskom prvenstvenom meču da upiše pobedničke bodove, doživeo je posle velike borbe minimalan poraz, a TFT Skoplje je ovim trijumfom izbio na čelo makedonskog prvoligaškog karavana.

U prvoj četvrtini su najpre TFT Skopljanci stekli neznatno vođstvo, da bi domaći uzvratili istom merom, zatim ponovo TFT preuzima inicijativu i beži na “plus 10” u finišu poluvremena (35:46). Na odlasku na veliki odmor bilo je 42:51, a u 23. minutu 47:60.

I na kraju trećeg perioda delovalo je da će TFT lagano, rutinski da slavi, ali Vardar je uspeo da stigne na korak do preokreta. Ipak, u poslednjoj deonici, gosti su sve vreme održavali prednost od tri do pet poena i stigli do konačnog trijumfa.

Domaćinu nije pomogla sjajna partija Amerikanca Džunijusa Prauela, koji je postigao 38 poena, i dodao po 6 skokova i asistencija.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji su bili Amerikanac Lendrius Horton sa 28 koševa, 4 skoka i 3 asistencije i Australijanac, Lehlen Anderson, sa 25 poena i 4 skoka. 

Poredak na tabeli: TFT Skoplje 3-1, Rabotnički 3-0, Gostivar 2-2, Euro Nikel, Kumanovo i FMP Akademija 2-1, Crn Drim 1-2, MZT Skoplje 2 0-4, MZT Skoplje 1-1, Kožuv 0-3, Pelister 1-0, Vardar 0-1.

Komentari

Vaš komentar