VTB: Himki i dalje perfektan, novi poraz CSKA

VTB United League 2. dec. 201919:18 > 19:22
Podeli:
Sergey Grachev/Euroleague Basketball via Getty Images

Himki je u VTB ligi savladao ekipu Nižnjeg Novgoroda, dok su poraze zabeležili Lokomotiva od Jeniseja i CSKA od Uniksa.

Himki je od početka utakmice kontrolisao rezultat protiv Nižnjeg, a jedino je u prvoj četvrtini tim iz prestonice imao prednost od pet ili šest razlike. Himki je prelomio meč u drugom periodu i potom je samo uvećavao svoje vođstvo. Na kraju je rezultat bio 113:87.

Aleksej Šved je imao 23 poena, Džeremi Evans 21, dok Stefan Jović nije bio u sastavu. Kod ekipe srpskog trenera Zorana Lukića najefikasniji je bio Dreal Vilis sa 16 poena.

CSKA je doživeo treći poraz i to od Uniksa u Kazanju. Bilo je 94:86 za domaće, a Uniks je do prvog bitnijeg vođstva došao polovinom treće četvtine. CSKA je i u poslednjoj četvrtini imao lepu prednost, ali je zatim stao i pri vođstvu 75:72 je usledila serija Uniksa 9:0. Potom su bitne koševe postigli Erik Mekolum i Džamar Smit te je Uniks došao do trijumfa.

Lokomotiva je još jednom neprijatno iznenadila u Krasnojarsku gde je Jenisej bio bolji 98:91. Jenisej je od početka utakmice vodio, a Lokosi su samo uspevali da priđu na šest poena za ostatka. Jenisej je imao dobar šut za tri poena, a najefikasniji su bili Davion Beri i Dastin Hog sa po 27 poena. Dmitri Kulagin je kod Lokomotive imao 19 poena, a Dragan Apić 15.

Pogledajte tabelu i rezultate VTB lige.