Ristić: Ostajem u Kazahstanu; Rebić: Čekam let u Moskvi

VTB United League 30. mar 202013:42 > 13:46
KK Crvena zvezda

Centar Crvene zvezde Dušan Ristić, koji je pre nekoliko dana i zvanično završio pozajmicu u kazahstanskoj Astani, rekao je da situacija povodom pandemije COVID-19 ni u toj zemlji nije naivna.

I za bivšeg plejmejkera Crvene zvezde Nikolu Rebića sezona je završena, pošto je nastupao za ruski Jenisej.

Odluku VTB lige o prekidu sezone, pratila je ona i o poništavanju.

Uvedeno je vanredno stanje. Ono što se dešava ovde je da je narod u Kazahstanu veoma ozbiljno shvatio i pored činjenice da nije uveden policijski čas. Retko je videti ljude da šetaju ulicama, a oni koji se zateknu nose maske. Primetan je i povećan rad ljudi koji dezinfikuju ulice, zgrade. Uglavnom, veoma su disciplinovani i pridržavaju se svega što se iznese kao preporuka kako bi se sačuvali“, rekao je Ristić.

Rebić je istakao da je očekivao odluku o prekidu sezone.

Imali smo utakmicu u Kazanju, ali odmah po sletanju su nam saopštili da je liga prekinuta i poništena i odmah smo se vratili za Krasnojarsk. Naravno, zdravlje je na prvom mestu, nadali smo se i želeli da saznamo što pre konačnu odluku“, rekao je Rebić i dodao:

VTB liga je u petak i zvanično poništena bez pobednika. Među poslednjima smo prekinuli igranje košarke, ali smo prvi doneli definitivnu odluku da se liga poništi. Trenutno sam u Moskvi, spakovao sam se i čekam let za Beograd“.

Za Dušana bi povratak u domovinu bio mnogo komplikovaniji.

I dalje sam u komunikaciji sa igračima Astane, imamo svoju grupu gde komuniciramo, neki su odlučili da idu kućama. Ostao sam ovde, procenio sam da je bolje i najbezbednije za mene i moju porodicu u Srbiji. Naći neku vezu iz Kazahstana za Srbiju sada je gotovo nemoguće, što uz presedanje na tri, četiri aviona predstavlja rizik“, objasnio je srpski centar.