Nedović treći najbolji mladi u VTB

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović bio je treći u izboru regionalne košarkaške VTB lige najboljih mladih košarkaša.

Ispred 21-godišnjeg beka Lijetuvos Ritasa su samo 19-godišnji bek Trijumfa Sergej Karasev, te 21-godišnje krilo Krasnijih Krilja Nikita Balašov.

Među deset najboljih mladih igrača VTB lige su još Mario Delaš, Andrej Zubkov, Maksim Grigorijev, Oleksandr Lipovi, Jevgenij Valijev, Eimantas Beendzius i Džastin Hamilton.

Nedović je tokom 16 utakmica u VTB ligi prosečno igrao 21 minut, postizao 10.1 poen uz 2.3 skoka i 2.6 asistencija, za prosečan indeks korisnosti 8.9.

VTB liga je Nedovića opisala kao jednog od najvećih evropskih talenata, koji nije iznenadio svojim dobrim igrama u Ritasu. Ističe se da Nedović još uvek nije dostigao puni potencijal, te da može biti ponosan na ovu sezonu.

Nedović je uglavnom igrao protiv mnogo jačih timova od Ritasa, u kojem je bio treći strelac. Kao meč u kojem se posebno istakao izdvaja se duel sa UNIKS-om koji je rešio trojkom.

Kao loša strana njegove igre ističe se što nije napredovao nivo više, što se muči sa nekonzistentnošću, te povremenim „gubljenjem“ u utakmicama koje slede posle dobrih izdanja.

Author: AK, B92