VTB: CSKA bolji od Lokomotive, Zenit lako sa Avtodorom

Podeli:
Mikhail Serbin/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaši CSKA slavili su protiv Lokomotive na domaćem terenu rezultatom 94:80. U preostala dva nedeljna meča VTB lige slavili su Parma iz Perma i Zenit.

Lokomotiva je bolje otvorila duel protiv CSKA u Moskvi, ali su Armejci uspeli već u drugoj deonici da preuzmu kontrolu i bez mnogo problema stignu do druge pobede ove sezone.

Vil Klajburn je postigao 22 poena, Majk Džejms je dodao 18, a Hilijard 14 poena. Dvocifren je bio i Tornike Šengelija sa 11 poena. U sastavu za ovaj meč nije bilo Nikole Milutinova, Semena Anotonova i Janisa Strelnieksa koji su pozitivni na virus korona.

U poraženom sastavu istakli su se Krauford sa 22 poena, Vilijams sa 18 poena i čak 14 skokova, kao i Kuzminskas sa 12 poena.

Parma je u gostima savladala Avtodor 93:70.

Džonson je vodio pobednički tim sa 20 poena, dok je srpski košarkaš Boris Savović ubacio 10 poena, uz dva skoka i jednu asistenciju. U ekipi iz Saratova najbolji je bio Mejson sa 18 poena.

U poslednjem meču dana Zenit je u Sankt Peterburgu bez mnogo muke trijumfovao protiv Cmokija iz Minska rezultatom 104:73.

Holins je ubacio 17 poena, po 14 su dodali Pengos i Gudaitis, a dvocifreni su bili i Puškov sa 13 i Bili Beron sa 10 poena.

U Cmokiju ne najbolji bio Klajbern sa 18 poena, a po 17 su postigli Louri i Salaš.