Emil Rajković novi trener CSKA

Podeli:
JörgenxJarnberger

Novi glavni trener CSKA je Emil Rajković.

Klub iz Moskve je sa 43-godišnjim stručnjakom potpisao dvogodišnji ugovor. Nakon odluke Evrolige da isključi ruske klubove iz sezone 2022/23, CSKA će igrati samo u VTB ligi.

„Imali smo nekoliko razgovora do sada putem video linka i bili smo impresionirani Emilovim košarkaškim obrazovanjem, njegovom strašću, ambicijama, sposobnošću da izgradi tim, stvori hemiju neophodnu za pobedu i uspostavi kontakt sa igračima svih uzrasta i nacionalnosti“, rekao je predsednik kluba Andrej Vatutin, pa potom nastavio:

„iako do sada nije imao iskustva u velikim klubovima, ipak je primetna njegova sposobnost za postizanje rezultata, prevazilaženje poteškoća i očigledan napredak kao stručnjaka. Jedan od važnih faktora napretka je njegova želja da savršeno savlada ruski jezik i u tome ima prilično uspeha. Pored toga prtethodne četiri godine je radio u VTB ligi, što je posebno važno sada kada nećemo u Evroligi, poznaje ligrače, trener i način igrača. Emilu želimo da s ebrzo prilagodi novom poslu i postane autor mnogih uspeha CSKA. Zauzvrat, klub će učiniti sve da se oseća kao deo klupske porodice“.

Rajković je do sada radio u Avtodoru, Astani, Argedu, NZT, Slasku i Rabotničkom.

 

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar