Iz stručnog ugla – Nataša Anđelić: Skokom do novog podviga

Podeli:
SRBIJA - FRANCUSKA
KSS

Stručni konsultant "Mundobasket specijala" Sport Kluba je Nataša Anđelić, višestruka reprezentativka (između ostalog i učesnica SP u Kini 2002. godine), nekadašnji tim lider ženske reprezentacije Srbije, bivši košarkaški menadžer, a sada predsednica Košarkaškog saveza Novog Sada.

Povezano

„Kao što smo i predvideli posle onog poraza od Australije, selektorka Marina Maljković je, kao i uvek, našla način da podigne ekipu i svakako, reprezentacija Srbije je uspela da vrati Francuskoj dug sa OI u Tokiju sa meča za bronzu…

Naše devojke su još jednom dokazale kvalitet, bez obzira na ekipu s kojom smo došli na SP, na vrlo mladu ekipu… Sve pobede ostvarene na ovom šampionatu imaju veliku težinu, s obzirom na mnogo veće isksutvo  i rejting skoro svih rivalki u grupi, ali ovo je prva velika pobeda srpskog tima, protiv veoma ozbiljnog protivnika kao što je Francuska. Moram da napomenem da smo sjajno otvorili prvu i treču četvrtinu, u kojima smo napravile ogromnu razliku.

Imali smo 44 skoka, od toga 16 u napadu, što je fenomenalno! Imali smo 28 skokova u odbrani, a Francuska ukupno, pod oba koša, samo 25 skokova… To je nešto što je definitivno bilo ključ ove pobede, uspevale smo bez obzira na promašene napade, da ponovo uhvatimo loptu i dva, tri puta napadamo.

Francuskinje su iskustvom i trojkama pokušavale da stigne tu rezultatsku prednost, što im je polazilo za rukom, međutim, naše devojke su napravile zalihu od devet poena razlike na dva i po minuta pre kraja utakmice, koju su savršeno održavale.

Takođe, moram da istaknem Sašu Čađo i njenu trojku koja je ušla o tablu i koja je stavila pečat na ovu sjajnu utakmicu. Čekali smo da proradi njen izuzetan šut, videlo se iz utakmice u utakmicu da je ruka sve bolje služi i kada je bilo najpotrebnije odigrala je izvanredno. 

Iskreno se nadam dobrom žrebu, da ćemo u četvrtfinalu za rivala da dobijemo selekciju Kine. Uverena sam da će nas sreća pratiti i ubuduće i da ćemo nastaviti niz podviga na ovom šampionatu.

Kinu priželjkujem kao slabijeg protivnika od SAD, ali Kina je takođe veoma jaka, vrhunska ekipa. Ali ja, kao i uvek, verujem u ove devojke. Nadam se da će Marina naći način da pobedimo i sledećeg protivnika.

 

Komentari

Vaš komentar