Srbija protiv Francuske za kraj grupne faze

Podeli:
Marina Maljković
fiba.basketball

Reprezentacija Srbije poslednji meč grupne faze na Svetskom prvenstvu za dame odigraće protiv Francuske od 9.30 časova uz direktan prenos na Sport klubu 1.

-Francuska je pretrpela velike promene. Igramo prvi put protiv novog trenera i nekih novih igračica. Videćemo dosta mladih igračica, ali imaju izuztnog pojedinca, znamo šta je Vilijams radila u Evroligi. A te njihove mlade igračice su učesnice vrlo kvalitetne francuske lige. Za mene su dva najjača šampionata turski i francuski. Biće interesantno da vidimo kako će moja ekipa reagovati na to neiskustvo – istakla je selektorka Marina Maljković.

Srbija u dosadašnjem delu šampionata ima dve pobede i dva poraza. Očekivan trijumf ostvaren je protiv Malija.

– Znali smo koliko će biti nezgodno. Mnogo je teška utakmica, težak momenat i za pripremu i za vođenje meča. Veoma su jake, nezgodno je sa njima igrati, bio je ovo vrlo zahtevan meč, koji smo na kraju uspeli da dobijemo. Iako ta deca variraju sa nekim stvarima, pokazuju nešto – kazala je selektorka Maljković, koja je potom dodala: 

– Sve vreme se pominju Crvendakić i Dabović, devojke koje od starta nisu tu. To smo rekli, ali niko ne pominje na primer Dugalić i Mašu Janković, koje takođe nisu tu, a bitni su igrači. Povredile su se, a od izuzetnog su nam značaja, posebno Dugalić koja je to što ovoj ekipi dosta nedostaje u ovom momentu. Trebalo je da bude lider ove generacije.  

 

 

Komentari

Vaš komentar