Nemoguća misija Marininih „devojčica“ (SK1, 4.00)

Vesti Mundobasket 2022 28. sep 202216:377 komentara
fiba.basketball

Košarkašice Srbije u noći između srede i četvrtka igraju četvrtfinalni meč Svetskog prvenstva protiv selekcije SAD. Meč počinje u 4 ujutru i možete da ga pratite na Sport Klubu 1. Biće to pretežak zadatak za izabranice Marine Maljković.

Ako samo pogledate ko je osvajao titule šampiona sveta u poslednjih nekoliko godina jasno je koliki je favorit reprezentacija SAD. Amerikanke su od 1998. na šest svetskih prvenstava samo 2006. propustile priliku da osvoje zlato, a poslednja tri planetarna šampionata osvojile su bez poraza.

Amerikanke su na svakom svetskom prvesntvu liga za sebe, a tako je bilo i u grupnoj fazi u Sidneju. Jedino je Kina bila na „pristojnoj“ razlici jer je bilo 77:63, dok su ekipe BiH, Portorika, Boelgije i Južne Koreje izgubile ogromnim razlikama.

POVEZANE VESTI

Suvišno je pričati o tome koliko je velika razlika u kvalitetu između Amerikanki i Srpkinja, ali sa druge strane izabranice Marine Maljković ne treba nikako da gledaju na predstojeći meč kao na nešto što je unapred izgubljena bitka. Verovatno Srbija neće dobiti SAD, ali može iz tog meča da izvuče neke „male pobede“ kakve su neophodne ekipi koja prolazi kroz smenu generacija.

Jovana Nogić, Ivana Raca, Ivana Katanić, Katarina Zec, Mina Đorđević su igračice koje imaju kvalitet ali još uvek nemaju iskustvo. Igranje na ovom prvenstvu i protiv najbolje ekipe na planeti biće nešto iz čega će ove igračice izaći daleko bolje, a to će reprezentaciji biti nemerljiv doprinos kada se opet bude okupila pred Evropsko prvenstvo koje je u junu u Sloveniji i Izraelu.

#related-news_0

Na ovom prvenstvu, u ovakvim uslovima, bez povređenih Crvendakić, Dugalić i Janković Srbija je došla do svog maksimuma. Čini se da je od rezultata u Australiji i od rezultata protiv SAD važnije da se kroz smenu generacija prođe bez turbulencija i da ekipa dalje raste kao i da svoje mogućnosti pokaže narednog juna.

Amerikanke su ogroman zalogaj, nemoguće je nositi se sa njihovim šuterkama, sa njihovim fizičkim predispozicijama i ovo jeste nemoguća misija za Marinine „devojčice“. Međutim ako se gine onda treba da se pogine kako treba. Mogla je Srbija da dobije Kinu u žrebanju četvrtfinala i to bi publika ovde shvatila da je to lakši rival. Ipak Kina je takođe dve tri lige iznad Srbije u ovom trenutku, pa ako treba da se desi iznenađenje i ako treba da se nemoguća misija ispuni onda to neka bude protiv daleko zvučnije ekipe.

Komentari

Vaš komentar