Srpkinje silne u generalnoj probi za SP

Podeli:
kss.rs

Najbolje srpske seniorke završile su mini turneju u Istanbulu na superioran način. Srpkinje su u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Australiji zabeležile još jednu ubedljivu pobedu. Ovom prilikom izabranice Marine Maljković su slavile protiv Emlaka 96:69, posle dominacije u svih 40 minuta susreta.

Povezane vesti

Srpkinje su kao i na meču sa Bešiktašom prethodnog dana bile bolje od rivalki u svim elementima igre. Selektorka Maljković je i na ovoj utakmici pružila šansu svim igračicama u sastavu, a najefikasnije su bile Nevena Jovanović sa 13 poena, Ivon Anderson sa 10 i Dragana Stanković sa 10 poena. U listu strelaca se jedino nije upisala Ivana Katanić.

Selekcija Srbije u subotu putuje u Sidnej, gde će se na Svetskom prvenstvu u grupnoj fazi boriti za ulazak u četvrtfinale sa reprezentacijama Kanade, Japana, Australije, Malija i Francuske. U drugoj grupi su Sjedinjene Američke Države, Kina, Belgija, Bosna i Hercegovina, Koreja i Portoriko.

Svetsko prvenstvo se održava od 22. septembra do 1. oktobra, a moći ćete ekskluzivno da ga pratite na kanalima Sport Kluba.

Srbija – Emlak 96:69

Srbija: Raca 9, Čađo 6, Jovanović 13, Anderson 10, Stanković 12, Nogić 8, Topuzović 8, Škorić 2, Janković 2, Krajišnik 6, I. Katanić, Zec 4.

Emlak: Selčok 2, Ari 12, Okten 9, Braun 2, Koklar, Turkijilmaz 7, Javuz 7, Kaja 4, Volker 26, Akat, Eldas.

 

Komentari

Vaš komentar