Cecin Volero kao drugoligaš u finalu Kupa Švajcarske

Odbojka 15. feb 202218:44
Podeli:
Volero Cirih 21-22
FOTO: Fejsbuk/Volero Cirih

Volero iz Ciriha, nekada veliko evropsko ime, trenutno nastupa u drugoj švajcarskoj Ligi, sa pregršt mladih i supertalentovanih devojaka iz cele Evrope.

Pre nekoliko dana, sa Svetlanom Ilić na klupi, Volero je izborio plasman u finale Kupa Švajcarske, nakon što je u poslednje tri runde eliminisao superligaše Togenburg, Šeso i Franš Montanj.

„Uspeh je veliki ako se zna koliko smo mladi i neiskusni, uz dodatak da ipak dolazimo iz druge lige, popularne NLB“, kaže Svetlana, već profilisan vrhunski stručnjak u razvoju mladih odbojkašica.

„U ekipi imamo tri devojke iz Srbije, Katarinu Jović, Anu Pejčić i Andreu Tišmu, pa još dve iz Hrvatske, Leu Deak i Maju Šandrk, a tu je i naša najiskusnija igračica, Edina Selimović, reprezentativka Bosne i Hercegovine, koja je i pravi lider ovog tima. Pravi smo konglomerat strankinja, s tim što je akcenat na igračicama rođenim u 21 veku.“

Ekipu Volera danas sačinjavaju odbojkašice iz čak osam zemalja. Među njima i četiri Švajcarkinje.

„Ništa novo kada je u pitanju Volero“, dodaje Ceca. „Mi smo i dalje meka za mlade odbojkašice, koje ovde imaju vrhunske uslove za rad, napredak i ugodan život. Mislim da će ova fabrika još dugo raditi ovim sistemom, za dobrobit kluba, ali i svetske odbojke“.

Volero u klupskoj istoriji ima 13 kupova Švajcarske i isto toliko šampionskih titula u zemlji „sira i satova“. Da li će se do kraja ove sezone promeniti brojke?

„Igraćemo u finalu Kupa 26. marta u Vinterturu, ali se još ne zna ko će nam biti protivnik. U nedelju je na programu drugo polufinale između Dudingena i Viteos Nojšatela. Gošće su favoritkinje, ali sve je moguće u Kupu. Bez obzira na to ko nam bude rival, mi ćemo imati ulogu autsajdera, ali to ne znači da ćemo olako prepustiti trofej. Mislim da Volero još uvek nije pokazao sve u ovoj sezoni“, zaključila je Ilićeva.

Komentari

Vaš komentar