CEV Kup: Kraj evropske priče za Budvane

CEV

Odbojkaši Budve nisu uspeli da naprave podvig. U prvom kolu CEV Kupa, poraženi su od Luvena iz Belgije u oba meča. U Budvi je bilo 3:2, a u Belgiji 3:1 (25:8, 17:25, 25:22, 25:19).

Utakmica je imala čudan tok. Luven je bez problema dobio prvi set i delovalo je da Budvane očekuje težak poraz. Međutim, šampion Crne Gore je uzvratio udarac u drugom, bio konkurentan u trećem i četvrtom setu, ali je objektivno bolji Luven stigao do pobede.

Prevagu na tasu Luvena, doneli su Kristof Vitruven sa 20, Lenert Van Elsen i Bere Peters sa po 14, odnosno Simon Piters sa 11 osvojenih poena. Kod Budve, raspoloženi za igru u napadu, bili su Redi Bakiri sa 15, Blažo Milić i Aleksandar Gmitrović sa po 14 osvojenih poena.

CEV

Luven je potvrdio da je kvalitetnija ekipa od Budve, a Budvani su nakon eliminacije od Mladosti iz Zagreba u Ligi šampiona, te od Luvena u CEV Kupu, pokazali da malo, po malo, rastu i na evropskom nivou, da imaju osnova da se nadaju da će u bliskoj budućnosti biti daleko konkurentniji.

Ove sezone, evropska priča je završena, a misli se usmeravaju da šampionatu i Kupu Crne Gore, gde će Budva nastojati da odbrani duplu krunu.

Komentari

Vaš komentar