Duel sestara Bošković: Tata je rekao – Izblokiraj je i izađi

Odbojka 19. avg 202119:30 > 19:355 komentara
Podeli:
Foto: CEV

Meč između Srbije i Bosne i Hercegovine u prvom kolu Evropskog prvenstva obeležio je i duel sestara Bošković - Tijane i Dajane.

Tijana je predvodila ‘plave dame’ do maksimalne pobede sa 16 poena. Dajana je s druge strane bila najbolja u dresu debitanta na kontinentalnom šampionatu sa 14 poena.

Bio je to prvi susret sestara iz Bileće na reprezentativnom nivou.

„Mi smo na terenu isključivo protivnice, ali mi je drago što je reprezentacija Bosne i Hercegovine u našoj grupi i što imam priliku da se sastanem sa sestrom“, rekla je Tijana.

povezane vesti

U jednom momentu Dajana je izblokirala mlađu sestru, posle čega su Boškovićeve razmenile ‘značajne poglede’.

„Mislila sam da utakmica neće biti toliko emotivna, ali kad smo izašle na teren i kad je sve počelo emocije su mi bile baš pomešane. Nekako mi je bilo mnogo emotivnije nego kada smo u Turskoj igrale jedna protiv druge„, otkrila je Dajana i dodala:

„Nemoguće je da se ne razmeni koja reč, ipak smo mi sestre. Šta znam? Kad sam je izblokirala više je bilo smešno, nego kao vau. Zato što smo se šalile sa tatom. On je rekao da kad je budem jednom izblokirala, mogu da izađem sa terena i završim utakmicu. Zbog toga smo se smejale… Bilo je sve u svemu veoma zanimljivo“.

Tijana je imala drugačije viđenje kompletne situacije, pa je na pitanje o bloku odgovorila uz osmeh:

„Ne sećam se“.

Tijana: Posebne su emocije jer igramo u Srbiji

Bila je zadovoljna srpska korektorka posle prve pobede na prvenstvu.

„Dobro je bilo s obzirom na to da nam je prva utakmica od povratka iz Tokija, imale smo malo vremena da se prilagodimo ovim ovde uslovima. Ali u suštini sve je prošlo dobro. Ta prva utakmica na turniru je uvek važna, za nas je bilo bitno da počnemo sa pobedom“, istakla je Boškovićeva i potom zahvalila navijačima na podršci.

„Osećam posebne emocije što imamo priliku da igramo u Srbiji pred domaćom publikom. Hvala im što su došli danas da podrže i nadam se da će doći u još većem broju na naredne mečeve“.

Dajana: Ne izlazimo na teren sa belom zastavom

Foto: CEV

Bosna i Hercegovina prvi put učestvuje na Evropskom prvenstvu, a Dajana je otkrila čemu se nada na ovom šampionatu:

„U prvom setu smo igrale stegnuto, nismo ušle rasterećeno u meč kao što je trebalo. U drugom smo uspele da malo bolje pokažemo našu igru, ekipa Srbije je mnogo iskusnija od nas. Ipak je ovo naš prvi put na Evropskom prvenstvu. Okrećemo se Azerbejdžanu, ova utakmica ostaje iza nas, pokušaćemo što bolje da se pripremimo za sledeću i da ostvarimo prvu pobedu. Nećemo se predati ni na jednom meču, ne izlazimo na teren sa belom zastavom. Mislim da šansu treba da tražimo protiv Azerbejdžana, Francuske i Belgije. Rusija je ipak jedna od boljih timova u Evropi. Daćemo sve od sebe i bićemo maksimalno fokusirane“.

Komentari

Vaš komentar