EP (m): Makedonci lak zalogaj za Turke

Odbojka 5. sep 202116:47
Podeli:
Sev Makedonija - Turska
FOTO: CEV

Odbojkaši Turske savladali su Severnu Makedoniju rezultatom 3:0, po setovima 25:22, 25:12, 25:15 i sačuvali lidersku poziciju u C grupi, koja se igra u finskom Tampereu.

Samo u prvom setu Makedonci su bili dostojan rival favorizovanim Turcima, koje su, zanimljivo, dobili u kvalifikacijama u Strumici rezultatom 3:2, posle čega su i izborili plasman na EURO.

U završnici uvodnog perioda, Turska je imala poen prednosti (23:22), ali je potom osvojila poslednja dva poena i došla do vođstva. Adis Lagumdžija i Efe Mandiradži su igrali sjajno u ovom delu meča.

Makedonci, koje sa klupe vodi srpski stručnjak Duško Nikolić, na ovom meču računali su na samo 12 igrača, ali nijedan nije bio preterano raspoložen. Prijem servisa i napad bili su najslabiji elementi „Gjorgijeva i drugova“.

Drugi i treći set doneo je ogromnu rezultatsku, ali i razliku u igri.

U pobedničkom timu, koji je stigao i do trećeg trijumfa, Adis Lagumdžija je osvojio 16 poena, a deset je dodao srednji bloker Vahit Emre Savaš (šest blokova). Kod Makedonaca, koji su upisali i treći poraz, po sedam poena upisali su Nikola Gjorgiev i Filip Mađunkov.

Komentari

Vaš komentar