EP (Q): Češka lako slavila protiv Crne Gore

Foto: OSCG

Odbojkašice Češke, koje su i pre početka kvalifikacija slovile za velikog favorita u grupi, sigurnim koracima grabe ka osvajanju prvog mesta, ka plasmanu na Evropsko prvenstvo. Češka je posle Islanda i Finske, maksimalnim rezultatom pobedila i Crnu Goru – 3:0 (25:14, 25:17, 25:21). U drugom meču grupe, Finska je pobedila Island sa 3:0.

Nakon tri odigrane runde, Češka ima devet, Finska šest, Crna Gora tri, a Island je bez bodova. Raspoložene za igru u napadu, kada je Češka u pitanju, bile su Gabrijela Orvosova sa 19, Mihaela Mlejnikova sa 15 i Andrea Kosanova sa 10 osvojenih poena. Kod Crne Gore, bolje od ostalih, bile su Dijana Vuković sad evet, Tanja Bokan sa osam i Simona Petranović sa sedam poena.

ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore
CEV

Češka je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta. Stigla je do devetog boda i samo čudo može da je zaustavi na putu ka osvajanju jednog od dva mesta koja vode na šampionat Evrope.

S druge strane, Crna Gora ima tri boda, a do kraja kvalifikacija boriće se za kotu broj dva sa selekcijom Finske, koja je podsećanja radi u Pljevljima slavila sa 3:1.

OSCG

Obe selekcije imaju još jedan duel sa Češkom, još jedan duel sa Islandom i jedan međusobni duel, koji će gotovo sigurno dati odgovor na pitanje – ko će se pridužiti selekciji Češke na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Komentari

Vaš komentar