EP (Q): Crna Gora sigurna na Islandu, ide ka cilju

Podeli:
OSCG

Izabranici Ivana Joksimovića, odbojkaši Crne Gore, sigurnim koracima idu ka plasmanu na treće uzastopno Evropsko prvenstvo. Odbojkaši Crne Gore su u Kolašinu, pobedili Luksemburg sa 3:0, Portugaliju sa 3:2 i Island sa 3:0, a sa pobedama su nastavili i u gostima.

Svesni da se svako opuštanje u sportu skupo plaća, odbojkaši Crne Gore su maksimalno ozbiljno odigrali protiv Islanda u gostima, a razlika u kvalitetu je došla do izražaja – 3:0 (25:21, 25:18, 25:16).

OSCG

Raspoloženi za igru u napadu, kod Crne Gore, bili su Bojan Strugar i Marko Bojić sa po 10, odnosno Ivan Zvicer i Rajko Strugar sa po osam osvojenih poena.

Crnu Goru sada očekuju dueli sa Luksemburgom i Portugalijom. Crna Gora je prikupila 10 bodova, Portugalija četiri uz utakmicu manje, Luksemburg tri uz utakmicu manje, a Island je bez bodova.

OSCG

Značajnu pobedu u nastojanju da stigne do Evropskog prvenstva, ostvarila je i selekcija Hrvatske koja je pobedila Norvešku sa 3:0 (25:18, 25:19, 25:17).

Podsećanja radi, plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, izboriće sedam pobednika kvalifikacionih grupa, uz pet najbolje plasiranih selekcija na drugom mestu. Crna Gora je jako, jako blizu cilja.

Komentari

Vaš komentar