Finale: Budva brani, Budućnost napada tron

OSCG

Budva je posle velike borbe i pet setova uspela da odbrani trofej u Kupu Crne Gore protiv ekipe Budućnosti, a sada počinje finalna serija šampiona. Prvi meč je na programu 15. aprila, sa početkom u 18 časova u Budvi, a za titulu, koju brane Budvani su potrebne tri pobede.

S obzirom na to da brane duplu krunu, da su nedavno istog protivnika savladali u finalu Kupa – 3:2, te da su uknjižili sve pobede u ligaškom delu šampionata, uključujući i dve protiv Budućnosti  – 3:0 u Budvi i 3:1 u Podgorici, Budvani su favoriti uoči finala plej-ofa.

“Počinje dugo iščekivana finalna serija. Radujem se novim susretima sa dobro poznatim rivalom. Mišljenja sam da je prethodno odigrano finale Kupa dobar pokazatelj trenutnog odnosa snaga. S tim u vezi, siguran sam da nas očekuju neizvesne i zahtevne utakmice. Verujem da će uz povoljan zdravstveni bilten i malo sportske sreće trofej namenjen državnom prvaku ostati u Budvi”, rekao je trener Budve Miloš Marković.

CEV

Finale Kupa je pokazalo da Budućnost može da parira Budvanima, da može da bude konkurentna u borbi za trofej, pa će to sigurno biti cilj Podgoričana i uoči finala koje sledi.

“Finale Kupa potvrdilo nam je ono što znamo i u šta verujemo od početka sezone. Ovi momci imaju kvalitet da igraju ozbiljnu odbojku. Nažalost, izmakao nam je trofej, ali verujem da smo dobili na samopouzdanju što nam može mnogo značiti u finalu plej-ofa. U prethodnom periodu bili smo brojčano deficitarni na treninzima zbog obaveza pojedinih igrača u juniorskoj reprezentaciji, ali momci koji su bili prisutni na treninzima radili su kvalitetno i spremni dočekujemo finale. Biće mnogo teško doći do trofeja, jer ovako kvalitetnog protivnika je teško savladati jednom, a kamoli tri puta, ali na nama je da damo sve od sebe, da rastemo individualno i kao ekipa iz meča u meč i da i ovo finale učinimo neizvesnim i uzbudljivim kao što je to bilo u finalu Kupa”, rekao je  Balša Radulović, trener Budućnosti.

OK Budućnost
OSCG

Prvi finalni meč je na programu 15. aprila sa početkom u 18 časova u Budvi, a zatim će se finalna serija nastaviti svaki treći dan. Do trona će stići ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Komentari

Vaš komentar