Finale: Galeb nadigrao Luku Bar, borba se nastavlja

ŽOK Galeb
Foto: OSCG

Odbojkašice Galeba nadigrale su Luku Bar u prvom meču finalne serije šampionata Crne Gore sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:10). Drugi meč je na programu 28. aprila, na istom mestu, u dvorani “Topolica” u Baru.

Prevagu na tasu Galeba, donele su Megan Fergus sa 16, Teodora Čavić sa 15 i Andrea Leković sa 11 osvojenih poena. Kod Luke Bar, raspoložene za igru u napadu, bile su Mia Martinović sa 11 i Dušanka Petrović sa 10 osvojenih poena.

Galeb koji je nadavno slavio protiv Luke Bar i odbranio trofej u Kupu Crne Gore, ušao je u finale sa pol pozicije, a na osnovu prvog meča, pokazao je da je kadar da stigne do duple krune, da je kadar da spreči Luku Bar da stigne do desete titule u nizu.

Luka Bar
OSCG

Luka Bar je parirala Galebu tokom prva dva seta, ali su više koncentracije, odlučnosti i sreće imale devojke koje nose dres Galeba. U treće setu, na parketu je postojala samo jedna ekipa – Galeb.

Vremena za tugovanje i slavlje nema, jer je novi meč na programu već 28. aprila, a za titulu su potrebne tri pobede. Galeb je stekao pishološku i rezultatsku prednost, ali je izvesno da se Luka Bar neće predati bez velike borbe.

Komentari

Vaš komentar