Kup CG: Budućnost pretila, Budva sačuvala trofej

OK Budva
OSCG

Odbojkaši Budve uspeli su posle sjajne utakmice velike borbe, trilera, da pobede Budućnost sa 3:2 (25:19, 25:19, 25:27, 23:25, 15:7), odbrani su trofej u Kupu Crne Gore.

Prevagu na tasu Budve, doneli su Aleksandar Gmitrović sa 29, Božo Milić sa 20 i Maksim Mihajlov sa 16 osvojenih poena. Kod Budućnosti, raspoloženi za igru u napadu, bili su Đorđe Jovović sa 26, Benjamin Hadžisalihović sa 13 i Bojan Radović sa 11 osvojenih poena.

Budvani su sjajno krenuli ka odbrani trofeja. Delovali su sigurno, bili su bolji u oba smera, poveli su sa 2:0 u setovima, delovalo je da idu da pobedi bez problema, ali…

Ali, Budućnost se nije složila sa takvim epilogom. Uspela je da podigne nivo igre, uspela je da stigne do izjednačenja, a kada se činilo da je psihološka prednost na strani Podgoričana, Budva je pokazala snagu i kvalitet.

OK Budućnost
OSCG

Aktuelni šampon, ekipa koja je odbranila jedan od dva trofeja iz prošle sezone, odigrala je sjano peti set, rešila je ovaj period igre sa 15:7, zasluženo je stigla do trofeja, a Budućnost je pokazala da je sve bliže osvajanju trofeja.

Ko zna, možda do njega stigne tokom finale serije plej-ofa, iako Budvani slove za favorita, s obzirom da u dosadašnjem delu sezone nisu osetili gorčinu poraza, kada su takmičenja u Crnoj Gori u pitanju.

Komentari

Vaš komentar